Adžić: Povećan stepen bezbjednosti Novoviću i Lakić

To je urađeno nakon obavljenih konsultacija sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom, a stepen zaštite se odnosi na mjesto kretanja i mjesto stanovanja

32233 pregleda 60 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da povećan stepen zaštite Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i direktorici i glavnoj i odgovornoj urednici portala Libertas Press, Oliveri Lakić.

To je urađeno nakon obavljenih konsultacija sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom, a stepen zaštite se odnosi na mjesto kretanja i mjesto stanovanja.

Adžić je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno i sa svim svojim kapacitetima stati u zaštitu svih onih koji doprinose borbi protiv organizovanog kriminala, vladavini prava i ubrzanom putu ka EU.

Portal Libertas Press je objavio detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Dan nakon toga je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio Libertas.

Bonus video: