Konatar: Novo rukovodstvo u Tužilaštvu izabralo da ponovo otvori arhivirano

"Novi Zakon o tužilaštvu, novi Tužilački savjet, novi Glavni specijalni tužilac - zakon jednak za sve i ruka pravde", kazao je Konatar

10787 pregleda 4 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar kazao je da je hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i još desetak osoba produkt Zakona o državnom tužilaštvu i odabira novog rukovodstva da "ono što je bilo arhivirano bude ponovo otvoreno" i da "pravda profunkcioniše".

"Novi Zakon o tužilaštvu, novi Tužilački savjet, novi Glavni specijalni tužilac - zakon jednak za sve i ruka pravde", naveo je Konatar na Tviteru.

Televizija Vijesti jutros je javila da su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili Jovanića, zbog osnovane sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu za više desetina miliona eura, saznaje Televizija Vijesti.

Osim Jovanića, u akciji koja se izvodi po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, uhapšeno je još desetak osoba iz više crnogorskih gradova.

Bonus video: