Mandić pohvalio Novovića: Imamo konkretna činjenja za razdvajanja mafije i državnih organa

"Milivoje Katnić nije imao tako plačan glas kada je hapsio poslanike Demokratskog fronta, Mihaila Čađenovća i ostale"

17701 pregleda 13 komentar(a)
Mandić i Knežević, Foto: Jelena Jovanović
Mandić i Knežević, Foto: Jelena Jovanović

Imamo konkretna činjenja za razdvajanja mafije i državnih organa, kazao je lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, pohvaljujući akciju Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića - hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i njegovih saradnika.

Mandić je rekao da je njega, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i Dritana Abazovića danas teško optužio, ali da oni nemaju nikakve veze sa bezbjednošću Katnića.

Poručio je i da Katnić nije imao tako "plačan glas" kada je hapsio poslanike Demokratskog fronta, Mihaila Čađenovća i ostale.

Rekao je da Katnić sada prebacuje odgovornost na njih, a potom pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da Katnića i Sašu Čađenovića pošalje u "sigurnu kuću" - spuški zatvor.

"Poruka DF-a je veoma jednostavna - pravda mora zakucati na svaka vrata, nezavisno da li se radi o predsjedniku države, poslanicima, funkcionerima", rekao je Mandić.

Kazao je da se oni zalažu samo za primjenu zakona i zadovoljenje pravde, a ne za bilo čiju smrt.

"Ne smijemo dozvoliti da danas Crna Gora nastavi putem na kom se nalazila do 30. avgusta 2020. godine. Šezdeset i pet ljudi ubijeno je u obračunu kriminalnih klanova", kazao je on.

Rekao je da je potrebnom da amputiramo to boelsno tkivo, tu gangrenu Crne Gore, kako ne bi zahtvalitla čitav organizam.

Mandić je istakao da je Katniću i Čađenoviću posao bio da se obračunaju sa organizovanim kriminalom, ali pošto to nisu uradili, već su bili u sprezi sa njima, onda i oni treba da odgovaraju.

"Znam da ima mnogo posla glavni specijalni tužilac Novović, znam da mu je ugrožen život, i njemu i svima nama koji o tome govorimo", kazao je on dodajući da moraju odgovarati i policajci i tužioci, ne sam čelnici pravosudnih institucija.

Još jednom je pozvao zdrave snage u policiji i tužilaštvo da krenu u odlučnu borbu sa kriminalom.

"Danas u Crnoj Gori treba da se pravi koalicija onih koji će se zajedno boriti protiv mafije", kazao je Mandić.

Na današnji dan prije tri godine Andrija Mandić i ja, Mihailo Čađenović, dvanaest srpskih državljana i dva imaginarna Rusa prvostepeno smo osuđeni, kazao je Milan Knežević dodajući da danas stoje pred crnogorskim građanima čista obraza.

On je poručio Milivoju Katniću da nema problem sa DF-om već sa Europolom, zbog svojih veza sa kavačkim klanom.

"On sad odjednom optužuje Europol, DF i Dritana Abazovića da žele da ga likvidiraju. A da smo maliciozni kao on, mogli bismo da kažemo da je on ovom izjavom usmjerio kavački klan ka DF-u i nama trojici", rekao je Knežević.

Poručio je da mu ne žele ništa loše, ali da on i Čađenović treba odmah da budu procesuirani ako se ispostavi da su svi objavljeni navodi tačni.

On je Katniću poručio da nije ništa strašno što će ići u zatvor, jer tamo ne može biti sa Čađenovićem, članovima škaljarskog niti kavačkog klana, ali da će možda biti sa nekim silovateljem ili bombašem.

Za njega je imao prijedlog da čim uđe u Istražni zatvor časti sve pritvorenike nedjeljnu kantinu, da im kupuje cigarete, naručuje domaće meso i da će imati njihovu naklonost.

Bonus video: