Premijer o Katnićevoj izjavi: Državu najviše remete oni koji rade nezakonito

"Nikog ne optužujem niti na to imam pravo, ali oni narušavaju ugled i nezavisnost, finansijski sistem, a nama je cilj da sve to gradimo", kazao je Abazović

18501 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović danas je, upitan da prokomentariše izjavu bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da je Petar Lazović kolateralna šteta u cilju da se naruši nezavisnost Crne Gore, rekao da je "mnogo nebuloza" u javnom diskursu u našoj državi.

"Mislim da je gospodin Katnić sigurno, kao plod određenih sada novih otkrića, koja sigurno izazivaju personalne frustracije, dolazi do takvih zaključaka. Mislim da nezavisnost Crne Gore i generalno državu najviše remete ljudi koji rade protiv zakona. Nikog ne optužujem niti na to imam pravo, ali oni narušavaju ugled i nezavisnost, finansijski sistem, a nama je cilj da sve to gradimo", kazao je predsjednik Vlade novinarima u Skupštini, na pitanje TV Vijesti.

Abazović je kazao kako ne smatra da je Katnićeva bezbjednost ugrožena za šta je, kako je kazao, bivši glavni specijalni tužilac pokušao da ga optuži.

"Mislim da njegova bezbjednost nije ugrožena, štitićemo sve građane, to je naša obaveza. Ne možemo ugroženost bilo državnu ili ličnu da pravdamo time da želimo da zaštitimo ljude koji, po svemu sudeći, imaju problem sa zakonom. Ali, konačnu riječ donijeće institucije", dodao je on.

Bonus video: