"Zoran mu je prije ubistva poslao 7.000 eura"

U bjelopoljskom Višem sudu, u postupku protiv Pantovića, svjedočila supruga ubijenog Ašanina

20211 pregleda 6 komentar(a)
Privođenje Pantovića u bjelopoljski Viši sud, Foto: Jadranka Ćetković
Privođenje Pantovića u bjelopoljski Viši sud, Foto: Jadranka Ćetković

Nedjelju dana prije nego je Novljanin Goran Pantović (43) ubio Zorana Ašanina (65), taj Mojkovčanin po jednom taksisti poslao mu je 7.000 eura.

To je juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda ispričala Gordana Ašanin, supruga ubijenog šezdesetpetogodišnjaka.

U tom sudu zbog ubistva vlasnika mojkovačkog restorana “Krstac” 25. aprila 2021. godine, odgovara Pantović, porijeklom iz Mojkovca.

Pantović, koji je prema policijskoj evidenciji član organizovane kriminalne grupe “Kavači”, ranije je tvrdio da mu je Ašanin, na ime udjela u kupovini dvije garsonjere u Herceg Novom, dugovao 20 hiljada eura.

Gordana Ašanin objasnila je da je tih sedam hiljada eura, na Zoranov zahtjev, donijela od kuće i predala u restoranu, gdje je sjedio sa taksistom koji je krenuo da prenese novac Pantoviću u Bosnu.

Istakla je da odlično zna da mu je prije toga Pantović tražio novac.

”Nedjelju dana prije ubistva 25. aprila, bili smo na pomenu svekru i cijela porodica je čula kada je Zoran razgovarao sa Pantovićem, koju mu je tražio da mu pošalje novac. Potom je Zoran pozivao taksi prevoznike, od kojih neki nijesu imali zeleni karton, pa je na kraju našao jednog taksistu iz Bijelog Polja”, rekla je supruga ubijenog.

Tvrdi i da su preuzimanje novca u restoranu zabilježile nadzorne kamere.

Osvrćući se na odnos njenog supruga i Pantovića prije ubistva, ispričala je da su se družili, sjedjeli zajedno i da je bar 50 puta spavao na spratu njihove porodične kuće - besplatno, te da je jednom tu boravio sa suprugom i djecom.

Upitana da li joj je poznato da je Pantović bio povrijeđen, rekla je da ne zna, ali da je to moguće:

”Moguće da su se oni u porodici između sebe povređivali, pošto oni to vole”.

Pantović je ranije tvdio da ga je Zoran sa još dvije osobe pretukao.

”Između Zorana i Panta nije bilo nikakve ljutnje, uvijek je bilo - ‘Zoki brate’, ‘A đe mi je brat Zoki?’, pa ga ubi”, kazala je ona, istakavši da njen suprug sa Pantovićem nije imao nikakvih poslovnih odnosa.

Rekla je i da nije tačno da je pokojni Zoran dugovao novac Pantoviću, već je bilo obrnutno, kao i da je stan u Herceg Novom kupio od izvjesnog Popadića, za šta ona posjeduje kupoprodajni ugovor.

Na pitanje tužiteljke Tanje Nišavić, objasnila je da je donijela papir sa upisanom kilažom sedmoro jagnjadi, za koje je trebalo da od supruga uzme novac i plati prodavcu, i da nije tačno, kako je to ranije tvrdio Pantović - da je nosila neke papiriće da pozivaju nekog i prijete mu.

Ispričala je da su njih dvojica prije ubistva sjedjeli mirno i da je kasnije, dok je sjedjela ispred kuće, čula pucnje.

Pantović je u sudnici rekao da je njena priča čista izmišljotina i da je lako pronaći taksiste i provjeriti da li su mu donosili bilo kakav novac - “Jer nije to Amerika”.

”Nije tačno da bilo šta nisam platio, u kući sam prespavao samo jednom, sve ostalo je bilo u motelu i sve sam platio”, rekao je optuženi.

U sudnici je juče pročitan nalaz Hitne medicinske pomoću u Mojkovcu, u kojem piše da se Pantović zbog povreda javio 8. aprila 2021. godine i ljekarima rekao da je povrijeđen prilikom pada sa motocikla, o čemu je obaviještena mojkovačka policija.

Pantović je juče tvrdio da ga je tada zvao Zoran i molio da ga ne prijavi policiji uz obećanje da će mu za petnaestak dana vratiti dug.

Pantović je ranije tvrdio da je u Ašanina pucao nakon što ga je ovaj maltretirao i pošto je počeo da prijeti “kakve će gadosti raditi” njegovoj kćerki od 12 godina i dvije godine starijem sinu.

Tvrdio je i da je pucao u želji da se odbrani.

Prema optužnici koju je potvrdio Viši sud, Pantović je 25. aprila 2021. godine, u ugostiteljskom objektu “Krstac” u istoimenom mjestu kod Mojkovca, na podmukao način ubio Ašanina

U istom predmetu suđeno je i Velimiru Ljujiću (66) iz Mojkovca, zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja djela. Zbog smrti, protiv njega obustavljen je postupak.

Suđenje se nastavlja 30. maja.

Bonus video: