Policajca razdvojili od škaljaraca

Specijalno državno tužilaštvo razdvojilo je krivične postupke pokrenute protiv navodnog vođe škaljarskog klana i policajca

16968 pregleda 7 komentar(a)
Medojević, Foto: BORIS PEJOVIC
Medojević, Foto: BORIS PEJOVIC

Specijalno državno tužilaštvo razdvojilo je krivične postupke pokrenute protiv navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana Jovana Vukotića i policijskog funkcionera Dalibora Medojevića, uhapšenog zbog sumnje da je škaljarcima odavao povjerljive informacije.

Takvu odluku SDT donijelo je 5. maja, obrazlažući da se postupak protiv Medojevića mora posebno voditi, jer do sada nijesu prikupili dovoljno dokaza da bi donijeli konačnu odluku.

U rješenju tog tužilaštva, u koje su “Vijesti” imale uvid, piše da je u toku krivični postupak protiv Vukotića, Medojevića, Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401 a KZ CG i drugih krivičnih djela.

”Do danas sprovođen je jedinstveni postupak u odnosu na navedena lica, te je utvrđeno da je u odnosu na Vukotić Jovana, Mrvaljević Jovana i Mijušković Vladana prikupljeno dovoljno dokaza koji nesporno ukazuju da su navedena lica izvršila krivična djela koja su im stavijena na teret. Istovremeno, a prema stanju u spisima predmeta, okrivijeni Mrvaljević Jovan se nalazi u pritvoru duže od pet mjeseci, te kako je u odnosu na označena lica stanje u spisima predmeta razjašnjeno, to je potrebno i podignuti optužnicu, a imajući u vidu hitnost u postupanju u odnosu na pritvorske predmete. Takođe, u odnosu na Dalibora Medojevića u do sada sprovedenom postupku nijesu prikupljeni svi dokazi neophodni za donošenje konačne odluke u pogledu krivice imenovanog”, piše u rješenju.

Objašnjeno je da im do 5. maja nije odgovoreno po zamolnici kojom su tražili transkripte komunikacija koje je vodio sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije:

”Odnosno sa organizatorom Vukotić Jovanom, a što predstavlja jedan od kjlučnih dokaza za utvrđivanje odgovornosti imenovanog”, piše u rješenju.

Pojašnjeno je da je iz spisa predmeta nužno izdvojiti dokaze u odnosu na Medojevića i formirati novi predmet kako bi se postupak posebno dovršio.

Medojevića sumnjiče da je preko kriptovane Sky aplikacije, pod nadimkom Radonja, Vukotiću i škaljarcima odavao povjerljive službene informacije.

Bonus video: