Čokoviću zadržavanje do 72 sata, osumnjičen da je prodavao drogu

Bjelopoljac je uhapšen nakon što je stigao nalaz odbukcije sedamnaestogodišnje A.V. iz Podgorice, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci od, kako se sumnja, predoziranja drogom

10714 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.05.2022. 19:36h

Viši drżavni tužilac u Bijelom Polju Slavenko Smolović odredio je večeras Vehbu Čokoviću, vlasniku diskoteke "Herc" u naselju Rasovo, zadržavanje do 72 sata.

Čoković je uhapšen danas u Bijelom Polju zbog sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, potvrđeno je Vijestima iz Uprave policije.

Bjelopoljac je uhapšen po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, nakon što je stigao nalaz odbukcije sedamnaestogodišnje A.V. iz Podgorice, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da je stigao nalaz ali da za sada ne mogu da daju nikakve detalje, dok se ne prikupe dodatni dokazi.

Više tužilaštvo je u ovom slučaju formiralo predmet krajem juna prošle godine kada je maloljetnica završila u bolnici.

Nakon njene smrti, naloženo je da se pribavi medicinska dokumentacija zdravstvenog stanja sedamnaestogodišnjakinje tokom njenog liječenja radi vještačenja”, saopšteno je ranije iz VDT.

"Maloljetnica je zatečena je 24. juna prošle godine bez svijesti, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore, a kako se sumnja A.V. je koristila opijate, usljed čega je izgubila svijest”, saopšteno je ranije iz Uprave policije. Prema tada objavljenim nezvaničnim informacijama, test na droge je pokazao da je A. V. koristila marihuanu i „benzodiazepines“ (BZD).

Na osnovu prvih preduzetih radnji policija je utvrdila da je A.V. u Bijelom Polju boravila u iznajmljenom stanu kod drugarice, a prilikom uviđaja u stanu gdje je pronađena, policajci su pronašli tabletu “ksalol”.

"Dosadašnja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Čoković, neutvrđenog dana maloljetnoj A.V. u svom apartmanu iznad ugostiteljskog objekta "Herc" prodao više tableta "ksalol", jednu po cijeni od osam eura, dok za ostale tablete nije utvrđen iznos novca za koji su prodate", saznaju "Vijesti" iz izvora bliskih Upravi policije.

Bonus video: