Stojović pristao da robija pet godina

Optužnica SDT-a tereti 11 osoba da su članovi te kriminalne grupe

15823 pregleda 13 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Ranko Stojović osuđen je u podgoričkom Višem sudu na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 8.000 eura zbog učestvovanja u švercu više od 700 kilograma kokaina iz Južne Amerike.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice zaključenog sa Specijalnim državnim tužilaštvom, Stojoviću je presudu izrekao sudija Goran Šćepanović, kazala je “Vijestima” samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

”Za okrivljenog je donesena presuda na osnovu sporazuma o priznanju krivice za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 2 i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1, i izrečena kazna od pet godina zatvora i novčana kazna od 8.000 eura”, rekla je Rakovićeva.

Optužnica SDT-a tereti 11 osoba da su članovi te kriminalne grupe - Nikicu Todorovića i Damjana Vukašinovića, koji su u bjekstvu, Stojovića, Milicu Bukilić, Jovana Ercegovića, Milovana Lola Lakovića, Darka Giljaču, Draganu Prostran, Zarinu Karkelju, Radoja Radulovića i Marija Lazovića.

Prema tom tužilačkom aktu Todorović i Vukašinović su početkom marta 2018. godine u Crnoj Gori organizovali kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Hrvatske, Srbije, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva na Atlantiku - Sveta Lucija, Martinik i Sveti Martin, Francuske i Portugalije.

Ta krimi grupa formimrana je sa ciljem vršenja teških krivičnih djela.

Todorovića i Vukašinovića terete da su radi realizacije kriminalnog plana koji su sačinili, krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, sami ili preko drugih angažovali optužene kao pripadnike kriminalne organizacije.

Bonus video: