Incident u Budvi: Vatrogasac tvrdi da ga je načelnik uhvatio za vrat, Božović da je bila verbalna rasprava

Kako je rečeno "Vijestima" u Centru bezbjednosti Budva, kotorski tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela

68872 pregleda 24 komentar(a)
Budva (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Budvanska policija pokrenuće prekršajni postupak povodom incidenta koji se juče oko 16.30 časova dogodio u Vatrogasnoj stanici u Budvi.

Kako je rečeno "Vijestima" u Centru bezbjednosti Budva, kotorski tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Prijavu protiv načelnika Službe zaštite i spasavanja Dragana Božovića podnio je vatrogasac Vasilije Šaranović, uz tvrdnju da ga je Božović fizički napao i rukama uhvatio za vrat i stezao.

Sa druge strane, Božović je "Vijestima" kazao da to nje istina, te da nije bilo fizičkog kontakta, već da je bila verbalna rasprava, te da je vatrogasac trebalo da dobije otkaz jer je odbio da izvršava radne zadatke, a da ga je ovaj psovao i vrijeđao.

Šaranović je u izjavi policiji, što je potvrdio i Vijestima, kazao da se juče oko 16.30 časova nalazio u prostoriji namijenjenoj za odmor vatrogasaca i ležao na krevetu, kada mu je načelnik Božović prišao i fizički ga napao, uhvatio rukama u predjelu vrata i stezao, te da nije bio u mogućnosti da se odbrani.

"Dok je on mene stezao rukama oko vrata prišle su nam kolege i uspjeli su da ga razdvoje od mene. Povod za takvo ponašanje Božovića je bila verbalna rasprava putem telefona, jer je on naredio da radim nešto što nije u opisu mog posla i nakon što sam ja rekao da ću to uraditi sada i da me ne zove više po tom pitanju, Božović mi je uputio više uvredljivih riječi pa sam mu ja uzvratio nakon čega sam prekinuo vezu. Nedugo zatim on je došao u prostorije Službe zaštite i spasavanja i fizički me napao", naveo je Šaranović u prijavi.

Te tvrdnje Božović je negirao i kazao je postupak Šaranovića zasluživao pokretanje disciplinskog postupka.

To nije uradio već je zaposlenom pokušao da ukaže na propuste, na šta je od njega dobio uvrede. I jedan i drugi tvrde da imaju svjedoke za ono što se desilo.

Bonus video: