Čokoviću određen pritvor do 30 dana

Čoković je uhapšen u četvrtak u Bijelom Polju, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, nakon što je stigao nalaz odbukcije sedamnaestogodišnje A.V. iz Podgorice, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci od, kako se sumnja, predoziranja drogom

10851 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vukomir Bošković odredio je pritvor do mjesec dana Vehbu Čokoviću, vlasniku ugostiteljskog objekta "Herc" u naselju Rasovo, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Čoković je uhapšen u četvrtak u Bijelom Polju, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, nakon što je stigao nalaz odbukcije sedamnaestogodišnje A.V. iz Podgorice, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Iz Višeg suda "Vijestima" je saopšteno da je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i težine djela.

Iz Tužilaštva je ranije potvrđeno da je stigao nalaz ali da za sada ne mogu da daju nikakve detalje, dok se ne prikupe dodatni dokazi.

Više tužilaštvo je u ovom slučaju formiralo predmet krajem juna prošle godine kada je maloljetnica završila u bolnici.

Nakon njene smrti, naloženo je da se pribavi medicinska dokumentacija zdravstvenog stanja sedamnaestogodišnjakinje tokom njenog liječenja radi vještačenja”, saopšteno je ranije iz VDT.

"Maloljetnica je zatečena 24. juna prošle godine bez svijesti, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore, a kako se sumnja A.V. je koristila opijate, usljed čega je izgubila svijest", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Prema tada objavljenim nezvaničnim informacijama, test na droge je pokazao da je A. V. koristila marihuanu i "benzodiazepines" (BZD).

Na osnovu prvih preduzetih radnji policija je utvrdila da je A.V. u Bijelom Polju boravila u iznajmljenom stanu kod drugarice, a prilikom uviđaja u stanu gdje je pronađena, policajci su pronašli tabletu “ksalol”.

Bonus video: