Uhapšen Rožajac zbog sumnje da je pokušao da prokrijumčari pet državljana Pakistana u Srbiju

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je S.B., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim licima sa područja Podgorice, za novčanu naknadu, imao namjeru da preuzme navedenih pet osoba, te da ih ilegalnim putevima prebaci, odnosno prokrijumčari na teritoriju Republike Srbije", saopštili su iz Uprave policije

10191 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rožajac S.B. (46) uhapšen je jer se sumnjiči da je pokušao da prokrijumčari u Srbiju pet državljana Pakistana.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je granična policija nedaleko od graničnog prelaza Vuča spriječila nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Naime, granična policija je 13. maja kontrolisala vozilo rožajskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.B. (46) iz Rožaja, a kojom prilikom je pet osoba izašlo iz vozila i pokušalo da se udalji u pravcu Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Pojasnili su da su ih granični policajci sustigli i utvrdili da se radi o državljanima Pakistana, nakon čega su svi dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je S.B., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim licima sa područja Podgorice, za novčanu naknadu, imao namjeru da preuzme navedenih pet osoba, te da ih ilegalnim putevima prebaci, odnosno prokrijumčari na teritoriju Republike Srbije", piše u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da se S.B. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Preduzimaju se dalje aktivnosti na identifikaciji osoba koja su sa S.B. učestvovala u vršenju ovog krivičng djela", dodali su iz UP.

Bonus video: