nastavljeno suđenje za šverc kokaina

Krstović sumnjao na „rođaka“ ali nije pomenuo ime i prezime; Savović: Ne znam ko je dao naredbu da se krene u akciju

"Kada smo ušli, zatekao sam pet radnika, i bukvalno smo prekinuli istovar na šestoj-sedmoj paleti. Marina je došla u magacin nakon desetak minuta od kada smo mi ušli. Ja lično nisam znao o čemu se radi sve do ulaska u magacin. Meni lično nije bilo poznato prema kome su bile preduzimane mjere tajnog nadzora“, kazao je svjedok

49833 pregleda 29 komentar(a)
Krstović, Foto: Luka Zeković
Krstović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.05.2022. 13:34h

Saslušanjem svjedoka danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerci Marini, za šverc 1.206 kilograma kokaina, koji je pronađen u paketima banana, prilikom pretresa njihovog magacina u Mojanovićima u Zeti.

Svjedok Marko Savović, policijski službenik, izjavio je da je bio na godišnjem odmoru, te tako nije bio upoznat sa akcijom.

Na dan akcije, pozvan je kao ispomoć i prekinuo je godišnji odmor kako bi pomogao kolegama. Rekao je da ne zna ko je rukovodio akcijom, niti ko je dao znak da se krene u pretres magacina.

Pojasnio je da radi u Sektoru za borbu protiv krijumčarenja droga i da je toga dana bio sa kolegama Ivanom Jovićem, Serđom Elezovićem i ostalima.

Dodao je da je sa dvojicom kolega sačinio službenu zabilješku, u kojoj su sve naveli što su zapazili na pretresu. Naveo je da se ne može sjetiti ko je dao znak da se krene u akciju i prekine istovar banana.

„Ne znam ko je dao znak da se krene u akciju i kada treba ući u magacin, jer je bilo dosta policijskih službenika. Svi su ušli zajedno, sa dvije strane, tako da se ne mogu tačno izjasniti ko je kazao da se uđe u magacin. Kada smo ušli, zatekao sam pet radnika, i bukvalno smo prekinuli istovar na šestoj-sedmoj paleti. Marina je došla u magacin nakon desetak minuta od kada smo mi ušli. Ja lično nisam znao o čemu se radi sve do ulaska u magacin. Meni lično nije bilo poznato prema kome su bile preduzimane mjere tajnog nadzora“, kazao je svjedok.

Dodao je da osim droge koja je pronađena u paketima banana, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na distribuciju droge.

„Svi su radnici bili šokirani kada smo pronašli drogu u smislu „odakle ovo“. Marina je takođe rekla da nema veze sa drogom.

Odgovarajući na pitanja i konstataciju okrivljenog Budimira Krstovića, svjedok Savović je kazao da njemu nije rekao, da nije on predmet interesovanja.

„Rekli ste mi da se dobili informaciju od američke DEA-e i njemačke obavještajne službe“, kazao je Krstović.

„Nijesam rekao Krstoviću da smo od DEA i njemačke obavještajne službe dobili informaciju da se u kontejneru nalazi droga“, odgovorio je Savović.

Krstović je dodao da je ovo njemu namještena priča i da nema veze sa drogom.

Pitao je svjedoka da li je išta ukazivalo da su krili u magacinu.

„Nije djelovalo da se bilo šta krije, to je moj zaključak. Nije bilo naoružanih ljudi, nije bilo obezbjeđenja, nije bilo ništa zaključano od komora, nije bilo katanaca. Ovi paketi se ni po čemu nijesu razlikovali u njima su se vidjele banane“, naveo je Savović.

Krstović sumnjao na „rođaka“

Savović je ispričao da je Krstović bio uznemiren prilikom susreta sa kćerkom Marinom i radnicima.

„Bila je svađa između Buda i kćerke Marine, na koga sumnja, ko mu je ovo namjestio. Pomenuo je „rođaka“, ali nije pomenuo ime i prezime. Bio je ljut na kćerku što se druži. Rekao je da se više neće družit sa ovim i onim. Vikao je na radnike u smislu da ako neko ima veze sa ovim da će mu platit. Marina je odgovorila da nema nikakve veze sa ovim. Nije tačno da sam Budu rekao izdržite 30 dana, jer vi nemate veze sa ovim. Ništa nisam sakrio i ja zaista govorim fer“, rekao je svjedok.

Krstović je dodao da kada je pomenuo „rođaka“, da se radi o bezbjedonosnoj interesantnoj osobi.

„Dajte mi jedan dokaz da sam platio i nabavio kokain, da sam skladištio robu. Ako je ovo uspješna akcija, onda se ja ne zovem Budimir Krstović“.

Upozoren da ne prilazi prozoru

Budimir Krstović izjavio da je njegov život ugrožen.

"Meni je život ugrožen. Jutros mi je u 7 i 7.30 u moju pritvorsku sobu u UIKS-u, dva puta ušao komandir i rekao da ne prilazim prozoru. Ja se ne plašim, nisam strašljiv. Imam samo riječi hvale za zaposlene u UIKS-u rekao je obraćajući se sudiji Vesni Kovačević.

Sudija je odmah reagovala.

„O ovome moram dalje da obavještavam i da preduzmem sve radnje radi Vaše bwzbjednosti", rekla je sudija.

Tokom prethodnog vikenda između Istražnog i Zatvora za kratke kazne pronađeni su daljinomjer za snajper i teleskop zbog čega je pritvorenicima izdato naređenje da se ne približavaju prozorima.

Povezani članci

17. Maj 2022.

Ko je nišanio zatvorenike?