Spriječeno krijumčarenje cigareta u Luci Bar: Pronađene u kontejneru u kojem su trebale biti čaše

Izvor Vijesti pojasnio je da Uprava prihoda i carina u saradnji sa Sektorom za privredni kriminal Uprave policije već nekoliko dana prati situaciju u tom slučaju, nakon što su
operativni podaci ukazali na mogućnost krijumčarenja duvanskih prizvoda...

72354 pregleda 78 komentar(a)
Zaplijenjene cigarete u Luci Bar, Foto: Privatna arhiva
Zaplijenjene cigarete u Luci Bar, Foto: Privatna arhiva

Pripadnici Uprave prihoda i carina (UPC) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) spriječili su danas krijumčarenje veće količine cigareta u Luci Bar, saznaju "Vijesti".

Cigarete su, prema tim informacijama, pronađene u kontejneru, u kojem su trebale biti čaše, prema onome što je prijavljeno nadležnim organima.

Riječ je o zajedničkoj akciji UPC na čelu sa Radom Miloševićem i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), po čijem nalogu postupaju inpektori SPO-a. Za novog šefa tog policijskog odjeljenja početkom maja izabran je Predrag Šuković.

Izvor Vijesti pojasnio je da UPC u saradnji sa Sektorom za privredni kriminal Uprave policije već nekoliko dana prati situaciju u tom slučaju, nakon što su operativni podaci ukazali na mogućnost krijumčarenja duvanskih prizvoda...

Milošević
Miloševićfoto: Privatna arhiva

Objašnjeno je da se ne radi o cigaretama koje su skladištene u Luci Bar, nego o novodospjeloj robi...

Carinici su u subotu oduzeli oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, čija vrijednost je više desetina miliona eura, a nakon što im je istekao rok za iznošenje robe.

Šuković
Šukovićfoto: Boris Pejović

Iz UPC juče su saopštili da je formirana je radna grupa koja će utvrditi najbolji model da se oduzeti duvanski proizvodi lageruju u skladu sa zakonom.

Podsjetili su da je na dan stupanja na snagu Odluke o zabrani skladištenja duvanskh proizvoda na teritoriji Slobodne zone "Luka Bar", 1. januar 2022. godine, 13 privrednih društava na zalihama imalo cigarete i druge duvanske proizvode.

Bonus video: