Reagovanje Prve banke: Podmetanjima nanose štetu

"Pozivamo sve nadležne organe u Crnoj Gori da ispitaju sve navode i utvrde odgovornost svih onih koji su uključeni u objavljivanje neistina na račun Prve banke i dovođenje u zabludu klijenata, laičke i stručne javnosti u Crnoj Gori"

7886 pregleda 5 komentar(a)
Prva banka, Foto: Luka Zeković
Prva banka, Foto: Luka Zeković

Iz Prve banke saopštili su da su tvrdnje o navodnim uplatama od više stotina miliona eura na račun klijenta njihove banke u potpunosti neistinite, tendenciozne i smišljene sa ciljem pokušaja ugrožavanja poslovnog ugleda i potencijalnog nanošenja štete toj finansijskoj instituciji.

”Povodom spekulacija u javnosti koje su se pojavile prethodnih dana, a u cilju zaštite ugleda i interesa kako svojih klijenata tako i poslovnog ugleda, Prva banka ovim putem obavještava javnost da su tvrdnje o navodnim uplatama od više stotina miliona eura na račun klijenta naše banke u potpunosti neistinite, tendenciozne i smišljene sa ciljem pokušaja ugrožavanja poslovnog ugleda i potencijalnog nanošenja štete Prvoj banci", navodi se u reagovanju Prve banke.

Iz Prve banke "ističu da za lice koje se pominje u javnosti nije obavljena nijedna transakcija koja se navodi u pojedinim tekstovima plasiranim u javnosti".

"Takođe, nemoguće je obaviti transakciju u navedenim iznosima a da sa tim nijesu upoznati i u to uključeni nadležni organi u Crnoj Gori. Navodna dokumenta objavljena u pojedinim medijima su obični falsifikati. Zbog ovakvih neistinitih navoda, podmetanja i pokušaja urušavanja poslovnog ugleda i nanošenja štete Prvoj banci, pozivamo sve nadležne organe u Crnoj Gori da ispitaju sve navode i utvrde odgovornost svih onih koji su uključeni u objavljivanje neistina na račun Prve banke i dovođenje u zabludu klijenata, laičke i stručne javnosti u Crnoj Gori. Banka će pred nadležnim sudom tražiti zaštitu svojih pravnih interesa i odgovornost svih lica uključenih u plasiranje ovih tendencioznih i besprizornih neistina", dodaje se u reagovanju.

Bonus video: