Banci nisu vratili ni cent

Predstavnik Prve banke svjedočio u nastavku suđenja Goranu Milašinoviću iz Bara, Milošu Cekoviću iz Podgorice i Beograđanima Milanu Brkiću i Filipu Marjanoviću, kojima se sudi u odsustvu

12099 pregleda 0 komentar(a)
Milašinovića dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Milašinovića dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Ni poslije deset godina od pljačke, Prvoj banci u Beranama nije vraćen nijedan cent od 161.000 eura.

To je danas u bjelopoljskom Višem sudu saopštio predstavnik te banke, Željko Ćorić.

On je svjedočio u nastavku suđenja Goranu Milašinoviću (39) iz Bara, Milošu Cekoviću iz Podgorice i Beograđanima Milanu Brkiću i Filipu Marjanoviću, kojima se sudi u odsustvu.

”Tokom lišavanja slobode poznato nam je da je od optuženih oduzeto 28.700 eura, ali mi ne znamo šta je sa tim, niti sa preostalim iznosom novca”, rekao je Ćorić.

To je zanimalo i odbranu optuženih.

Zbog tehničkog kvara danas je odloženo prezentovanje video snimaka sa sigurnosnih kamera, pa je suđenje odloženo za 30. jun.

Miloš Ceković je ranije kazao da je nevin i da nije učestvovao ni u kakvoj pljački banke, a isto je ponovio i Milašinović.

Brkić i Marjanović su ranije tvrdili da nisu imali pomagače, već da su sami skovali plan da opljačkaju banku.

Prema optužnici, dvojica maskiranih muškaraca, 13. marta 2012. godine, oko 9.20 sati naoružani su ušli u banku.

Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac. Tokom pljačke su pucali uvis, a potom pobjegli sa 161.010 eura.

Ranijom prvostepenom presudom Višeg suda u Bijelom Polju, koju je Apelacioni sud ukinuo i vratio na ponovni postupak, zbog razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja, Milašinović je osuđen na četiri godine zatvora, a Brkić, Marjanović i Ceković na po tri godine i šest mjeseci.

Bonus video: