Rogošić se branio ćutanjem: Tukao sugrađanina, pa napao policajce?

U betonjerci su zadržani i brat Aleksandra Rogošića, Vladan Rogošić i njihovi prijatelji Aleksandar Bokan i Jovan Nešković, koji su navodno sprečavali policiju da uhapse četrdesetpetogodišnjaka

16481 pregleda 1 komentar(a)
Rogošić nakon saslušanja u tužilaštvu, Foto: Luka Zekovic
Rogošić nakon saslušanja u tužilaštvu, Foto: Luka Zekovic

Podgoričaninu Aleksandru Ćapu Rogošiću (45) juče je nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da je pretukao sugrađanina Dražena Vojvodića, a potom napao policajce koji su došli da ga uhapse.

Povezani članci

31. Maj 2022.

Rogošiću određeno zadržavanje do 72 sata

U betonjerci su zadržani i njegov brat Vladan Rogošić i njihovi prijatelji Aleksandar Bokan i Jovan Nešković, koji su navodno sprečavali policiju da uhapse četrdesetpetogodišnjaka.

Tu odluku donio je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) Podgorica Nikola Boričić, koji je Vladana Rogošića, Bokana i Neškovića saslušao zbog sumnje da su počinili krivično djelo - ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Policija je juče tragala za dvojicom njihovih saučesnika.

Rogošićev branilac, advokat Srđan Radović, kazao je za Vijesti da se njegov klijent na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti iz Uprave policije, policiji je u ponedjeljak ujutro prijavljeno da je u Urgentni blok Kliničkog centra, sa teškim tjelesnim povredama primljen Dražen Vojvodić.

Radeći na rasvjetljavanju tog krivičnog djela, inspektori su došli do dokaza da ga je pretukao Aleksandar Rogošić, nakon čega su sa nalogom za hapšenje pokucali na vrata njegovog stana.

Iz UP tvrde da se Rogošić zaključao u stanu, a potom pozvao prijatelje koji su nakon par minuta došli do njegovog stana, pokušavajući da spriječe hapšenje.

"Rogošić je u tom trenutku otključao vrata stana, krenuo ka policijskom službeniku da ga napadne, a potom pokušao da pobjegne. Inspektori su ga sustigli u Ulici Blažene Ozane, savladali i lišili ga slobode", kazao je sagovornik Vijesti iz te bezbjednosne institucije.

Prema njegovim riječima, istovremeno su uhapšeni Vladan Rogošić, Bokan i Nešković, a dvojica njihovih saučesnika u bjekstvu su i policija za njima traga.

Aleksandar Ćapo Rogošić odranije je poznat istražnim organima. U policijskim spisima evidentiran je kao bezbjednosno interesantno lice.

Hapšen je više puta, a policija je povremeno oduzimala njegove četvorotočkaše kako bi utvrdili da li, eventualno, potiču iz krivičnih djela.

U policijskoj akciji "Talas" realizovanoj 2015. godine, od njega su privremeno oduzeti "BMW X6" i oružje - revolver "crvena zastava" M83/91 cal. 357 magnum i šest komada municije istog kalibra, koji su inspektori tada našli u njegovom automobilu.

Zbog provjere, automobil mu je oduzet i četiri godine kasnije, nakon što su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja pretresli njegov stan.

U februaru 2017. godine, ispred restorana u vlasništvu Rogošićevog brata Vladana, aktivirana je eksplozivna naprava. Nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je šteta na ulaznim vratima lokala, fasadi i na trotoaru ispred ulaza.

Bonus video: