Advokat: Presuda Stanišiću nije pravosnažna

"Radi se isključivo o objavljivanju presude prvostepenog suda čiji pisani opravak još uvijek nije urađen niti dostavljen strankama u postupku. Od dana dostavljanja presude počinje teći rok za žalbu Višem sudu u Bijelom Polju, iz čega proizilazi, a o čemu se novinar koji potpisuje tekst morao upoznati, da presuda apsolutno nije pravosnažna"

3163 pregleda 1 komentar(a)
Džip u kome je bio Stanišić, Foto: Screenshot Demokrate
Džip u kome je bio Stanišić, Foto: Screenshot Demokrate

Branilac Mojkovčanina Gorana Stanišića, advokat Nikola Baltić, reagovao je povodom teksta objavljenog u “Vijestima” pod naslovom “Stanišiću pola godine zbog prijetnje Bečiću”. U reagovanju se navodi:

“U navedenom tekstu osim naslova izrečene su neistine i dezinformacije. Naime, Osnovni sud u Bijelom Polju je dana 27. 5. 2022. godine, javno objavio izreku presude kojom je Stanišić osuđen na pola godine zatvora. Dakle, radi se isključivo o objavljivanju presude prvostepenog suda čiji pisani opravak još uvijek nije urađen niti dostavljen strankama u postupku. Od dana dostavljanja presude počinje teći rok za žalbu Višem sudu u Bijelom Polju, iz čega proizilazi, a o čemu se novinar koji potpisuje tekst morao upoznati, da presuda apsolutno nije pravosnažna.

Indikativno je da predmetni tekst predstavlja reciklažu ranijih presuda u vezi sa predmetnim krivičnim postupkom, a koje su ukinute i stavljene van pravne snage, čime potpisnik teksta pokazuje ili neznanje ili lošu namjeru.

S tim u vezi, s posebnim zadovoljstvom vas obavještavam da očekujem pisani opravak presude, kako bih se mogao upoznati kakvu je to pravnu akrobatiku izvodio prvostepeni sud donoseći ovako nezakonitu presudu, i primerak iste ću vam blagovremeno poslati, kako biste, kao ozbiljan medij, imali tačne i pravovremene informacije.

Stanišić
Stanišić foto: List Dan

U konačnom pravna borba za dokazivanje istine i pravde u predmetnom postupku nije okončana, i vjerujem da ćete tek imati razloga da pratite i informišete javnost o ovom postupku”, navodi se u reagovanju advokata Nikole Baltića.

Branilac je reagovao u vezi s tekstom koji se tiče incidenta tokom lokalnih izbora u Mojkovcu 2017, kada je Stanišić prijetio lideru Demokrata Aleksi Bečiću i funkcionerima Demokrata.

Bonus video: