Inspektor za narkotike se sada ne sjeća da je vidio Milanovića tokom prodaje droge u Beranama

Inspektor za narkotike CB u Beranama Boško Vlahović danas je kazao da nije vidio Milanovića ispred zgrade, gdje je prema optužnici prodao drogu Aleksandu Iliću. Međutim, u istrazi je kazao da ga je primijetio ispred zgrade, dok se danas viđenje svelo samo na džip

14798 pregleda 8 komentar(a)
Milanović, Foto: Jadranka Ćetković
Milanović, Foto: Jadranka Ćetković

Inspektor Centra bezbjednosti u Beranama Boško Vlahović je kazao da prilikom policijske akcije je 7. juna prošle godine, ispred zgrade, gdje su se našli Aleksandar Ilić i Bojan Vukićević, primijetio vozilo džip “rendž rover” , ali da “ne zna da li je vidio Jovana Milanovića”.

Sada bivši policijski inspektor za narkotike je to kazao danas u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim Milanović (39) i Ilić (27) kao saizvršioci odgovaraju zbog krivičnog djela "neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

U ulici Polimska, napomenuo je svjedok, policijski službenici u uniformi i civilu su se našli nakon operativnih informacija da će Ilić prodati drogu Vukićeviću. Milanović je, prema optužnici, 7. juna prošle godine u ulici Polimska u Beranama, ispred ulaza zgrade u kojoj živi, Iliću prodao 0,114 grama heroina. On je po prethodnom dogovoru sa Ilićem, vozilom marke “rendž rover” došao do njegove zgrade. Iliću je, nakon što je ušao u vozilo, predao drogu za neutvrđeni iznos novca.

Od te droge Ilić je 0,65 grama istog dana na istom mjestu prodao sugrađaninu Bojanu Vukićeviću, za iznos od 10 eura.

Vlahović je u istrazi rekao da je vidio vozilo “rendž rover” i primijetio Milanovića ispred ulaza. Upozoren na razlike u iskazu Vlahović je pojasnio da ne može da se sjeti da li je vidio Milanovića, ili mu je to rekao neko od kolega. On je dodao da je od kolega čuo da je Ilić bio u vozilu Milanovića, i da se zadržao 30 sekundi.

On je danas kazao da je vidio kako Ilić, dok je iz podruma trčao prema stanu, u ruci nosio neki predmet – kesu, dok je u istrazi rekao da nije vidio, precizirajući danas “da je pretpostavio da je ovaj nosio kesu jer je to vidio nakon što ga je sustigao, trčeći za njim do kupatila stana, gdje u WC školjki odbacio oko polovinu od te droge”.

Milanović je primijetio da se nigdje u spisima predmeta ne pominje da su službenici policije u bilo kom kontekstu imali zadatak da prate njega, ili da opserviraju zgradu zbog njega.

Vlahovićev kolega Milorad Vulević kazao je da je tog dana uočio da je Ilić izašao iz džipa “Rendž rover” , nakon čega se na ćošku zgrade susreo sa Vukićevićem, koji je otišao u podrum, gdje je kasnije zatečen kako konzumira drogu nalik na heroin. U istrazi, međutim, nije vidio džipa. Upozoren na razlike u iskazu kazao je da zna da Milanovića nije vidio, a da ga u istrazi nisu pitali o džipu.

Milanović je više puta osuđivan za druga ali i istorodna djela, dok Ilić nije osuđivan.

Drogu su, kako se navodi u optužnici, dok je pripremao za upotrebu, kod Vukićevića u podrumu pronašli službenici Uprave policije, dok su preostalu količinu našli u toaletu Ilića, koji je u trenutku nailaska policije drogu prosuo u WC školjku, u pokušaju da je odbaci od sebe.

Milanović je negirao da je bilo kome prodavao drogu, dok je Ilić priznao da je Vukićeviću prodao dio droge koju je kupio od jednog čovjeka, jer je zavisnik, priznajući da je u istrazi lagao da mu nije prodao drogu.

Suđenje se nastavlja 29. juna.

Bonus video: