Džeger i Jevrić ostali iza rešetaka

Šest osoba uhapšeno zbog sumnje da su dilovali drogu, četvorica će se braniti sa slobode

25969 pregleda 6 komentar(a)
Rajko Baćović Džeger nakon hapšenja, Foto: Svetlana Mandić
Rajko Baćović Džeger nakon hapšenja, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićani Rajko Baćović (54) zvani Džeger i Marko Jevrić (29) zadržani su juče iza rešetaka, nakon policijske akcije u kojoj je uhapšeno ukupno šest osoba.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su oni lišeni slobode u sklopu osmomjesečne akcije u cilju suzbijanja takozvane ulične prodaje opojnih droga, kodnog naziva “Kvart II”.

Ostali osumnjičeni - Aleksandar Kovačević (44), Andrija (21) i Pavle Mićunović (20) iz Nikšića i Danilovgrađanin Milan Grgurović (37), nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

”Policijski službenici su danas (četvrtak) izvršili pretres stanova i kuća na više lokacija u Nikšiću, Danilovgradu i Budvi. Pronađene su i oduzete četiri ampule ulja kanabisa, manja količina municije i više mobilnih telefona sa sim karticama. Kroz policijsko - tužilačke aktivnosti koje su sprovođene tokom osam mjeseci, policija je došla do sumnje da su pomenuta lica u dužem vremenskom periodu vršili tzv. uličnu distribuciju opojne droge kokain i marihuana. Zaplijenjeno je 15 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain, kao i 16 pvc pakovanja opojne droge marihuane. Ukupno je procesuirano 21 lice”, piše u tekstu iz policije.

Objašnjava se da je osim, protiv Grgurovića podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Višeg državnog tužilaštva juče je Vijestima saopšteno da su formirali predmet protiv šest osoba.

”U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv R.B., A.K., M.G., P.M., A.M. i M.J, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, od strane tužilaštva obavljeno je saslušanje svih šest lica u svojstu osumnjičenih, licima R.B. i M.J. određeno je tužilačko zadržavanje u trajanju od 72 časa, dok za lica A.K., M.G., P.M. i A.M. nije bilo osnova za zadržavanje, a u daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mjere i radnje u cilju donošenja odluke u predmetu”, navodi se u odgovoru koji potpisuje rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica.

DOBROVOLJAC

Danilovgrađanin Milan Grgurović, lažno je 2011. prijavio da je u februaru te godine prijetio novinarki Oliveri Lakić i članu njene porodice, nakon tekstova o fabrici duvana u Mojkovcu.

On je tri godine kasnije oslobođen optužbi, a nikada nije utvrđeno zbog čega i za čiji račun je to uradio.

Oslobađajuću presudu 2014. godine donio je sudija Goran Đuković, nakon što je Viši sud dva puta ukidao odluke sutkinje Željke Jovović, koja ga je osuđivala na maksimalnu kaznu zatvora od godinu dana.

Đuković je, na izricanju presude, rekao da se okrivljeni nije sam prijavio policiji i da ne postoji nikakav pisani trag, službena zabilješka i slično koja bi dokazivala da se on sam javio u policiju: “Kada je saslušan u svojstvu osumnjičenog, on je mogao da se brani kako želi”.

Nije jasno na osnovu čega je to sudija zaključio, kada niko od svjedoka policajaca nije mogao da kaže kako su došli do Grgurovića i odakle se on stvorio u policiji.

Bonus video: