Obradović i Ivanović oslobođeni optužbe u slučaju "Telekom"

Odluku je donijela sutkinja Evica Durutović, koja je nedavno izabrana za sudiju Apelacionog suda

35216 pregleda 155 komentar(a)
Obradović i Ivanović sa advokatom Piperovićem, Foto: Boris Pejović
Obradović i Ivanović sa advokatom Piperovićem, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.06.2022. 15:35h

Viši sud u Podgorici oslobodio je od optužbe bivše čelnike "Telekoma" Olega Obradovića i Miodraga Ivanovića.

Oni su optuženi da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist od 2,3 miliona eura kompaniji "Rawleigh Trading“ iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija, a na štetu Telekoma.

Odluku je donijela sutkinja Evica Durutović, koja je nedavno izabrana za sudiju Apelacionog suda.

Sutkinja Durutović je rekla i posebno naglasila da nije dokazano da su kao saizvršioci poćinili krivicno djelo.

Za odbranu očekivana oslobađajuća presuda

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenih, izjavio je novinarima da je oslobađajuća presuda za odbranu apsolutno očekivana.

„Važno je da pošaljemo signal onima, koji će vjerovatno nakon ove odluke da imaju primjedbe. To su razne NVO i vjerovatno političke partije. Dva su ključna bila detalja u ovom predmetu. Da li ima naručenog posla između 'Mađar Telekoma' i firme 'Rouling' i ko je platio navedeni iznos. Nesumnjivo je utvđeno da 2,3 miliona eura nije uplatio ni Oleg Obradović, ni Miodrag Ivanović. Došli su svjedoci Mađari, finansijski direktori koji su rekli da su ih oni uplatili. To su bile dvije sporne činjenice koje je sud raspravio", rekao je Piperović.

presuda Telekom, Zoran Piperović
foto: Boris Pejović

Kazao je da je odbrana očekivala ovakvu presudu i da se drugačija nije mogla donijeti.

"U ovoj državi izgleda niko ne smije da bude oslobođen. Ovdje maltene treba da se promijeni Zakonik o krivičnom postupku i da niko ne smije da se oslobodi. Ko god se neko oslobodi svi skoče, zašto ga je sud oslobodio. Pa valjda je zakon normirao zbog čega neko i kada treba da bude oslobođen. Treba li neko da bude osuđen iako nema dokaza. Ako živimo u takvoj državi, onda je ok. Ne treba ni odbrana, već samo sud da presudi da bi se zadovoljli neki koji se hvale zakonitošću“, izjavio je Piperović komentarišući današnju odluku suda.

Bonus video: