Presuda pravosnažna kad se otpremi iz suda

”Vijesti” su ranije objavile da je Mojkovčanin Goran Stanišić pravosnažno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog prijetnji funkcionerima Demokrata u septembru 2017. godine, uoči lokalnih izbora u tom gradu

6896 pregleda 4 komentar(a)
Foto: List Dan
Foto: List Dan

”Glavni pretres u predmetu zaključen je dana 22.05.2022. godine, presuda je objavljena 30.05.2022. godine i u zakonskom roku će biti izrađena i otpremljena, što znači da još nije pravosnažna i samim tim objavljena na sajtu suda”, navodi se u odgovoru predsjednika Osnovnog suda u Bijelom Polju Radula Pipera.

”Vijesti” su ranije objavile da je Mojkovčanin Goran Stanišić pravosnažno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog prijetnji funkcionerima Demokrata u septembru 2017. godine, uoči lokalnih izbora u tom gradu.

U presudi bjelopoljskog Osnovnog suda piše da je Stanišić kriv jer je izvršio produženo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Stanišićev advokat Nikola Baltić reagovao je u izjavi dostavljenoj “Vijestima” i saopštio da je Osnovni sud u Bijelom Polju 27.5.2022. godine javno objavio izreku presude kojom je Stanišić osuđen na pola godina zatvora.

“Dakle, radi se isključivo o objavljivanju presude prvostepenog suda čiji pisani otpravak još uvijek nije urađen niti dostavljen strankama u postupku. Od dana dostavljanja presude počinje teći rok za žalbu Višem sudu u Bijelom Polju”, naveo je on.

Bonus video: