UP: Uhapšena četiri lica osumnjičena za teške krađe u Podgorici, jedno zbog prikrivanja

"Prilkom vršenja krivičnih djela ova lica su koristila podesna sredstva, provaljivala u unutrašnjost objekata i otuđivala novac, mobilne telefone, lap topove, alkoholna pića i druge predmete"

3520 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Podgorička policija je jutros u zasjedi uhapsila dvije osobe koje su pokušavale da obiju market u Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), uhapšeni H.B. (22) i E.S. (28) osumnjičeni su da su u prethodnih deset dana izvršili 14 krivičnih djela teška krađa.

Osim toga, navode da je uhapšen i Š.A. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prikrivanje.

"H.B. i E.S su, kako se sumnja, proteklih deset dana izvršili 14 teških krađa na štetu sedam ugostiteljskih objekata, dva frizerska salona, prodavnice namještaja, dva fizička lica i jednog pravog lica. Prilkom vršenja krivičnih djela ova lica su koristila podesna sredstva, provaljivala u unutrašnjost objekata i otuđivala novac, mobilne telefone, lap topove, alkoholna pića i druge predmete", navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja, policijski službenici su kod njih pronašli alat za obijanje, ukradeni mobilni telefona i novac u iznosu od sto eura za koji se, kako je saopšteno, sumnja da potiče iz vršenja krivičnih djela.

Kod Š.A. policija je pronašla dio ukradenih predmeta i njemu se, kako navode, na teret stavlja krivično djelo prikrivanje.

"Osim toga, aktivnostima na rasvijetljavanju imovinskih delikata na području Glavnog grada policija je rasvijetlila devet krivičnih djela teška krađa i nadležnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv B.A. (29). On je, sumnja se, od početka maja otuđio devet bicikala na više lokacija u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je uhapšen D.K. (22) za kojim je bila raspisana lokalna potraga zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju pet teških krađa sa još dva lica koja su u prethodnom periodu lišena slobode.

"On je sa tim licima, sumnja se, od 12. aprila do 1. maja, provaljivao u kuće na području Lješanske nahije. Oni su tada otuđili lovačku pušku, gasni pištolj, kuburu, sablju, DVR uređaj od sistema video nadzora i druge predmete", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: