Kalezić uhapšen zbog sumnje da je povezan sa krađom cigareta iz Luke Bar

Sumnjiče ih da su, krajem februara, sa Milanom Popovićem iz Danilovgrada, učestvovali u krađi cigareta iz magacina mojkovačke firme "Montenegro duvan komerc"

31502 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Danilovgrađanin Igor Kalezić uhapšen je juče zbog sumnje da je povezan sa krađom cigareta iz skladišta u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, a policija traga za njegovim sugrađaninom Nenadom Boškovićem.

Sumnjiče ih da su, krajem februara, sa Milanom Popovićem iz Danilovgrada, učestvovali u krađi cigareta iz magacina mojkovačke firme "Montenegro duvan komerc".

Ta grupa navidno je odgovorna za krađu 238 paketa cigareta, čime je država oštećena za oko 225.000 eura.

"Oni su, kako se se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta 2022. godine, po prethodnom dogovoru da M.P. (36) iz Danilovgrada i drugim za sada nepoznatim licima, došli do skladišta navedene firme u Slobodnoj zoni Luke Bar i na ulaznim rolo vratima uklonili carinsku plombu, te iz unutrašnjosti skladišta otuđili 288 paketa cigareta. Sumnja se da su potom, otuđene cigarete, iznijeli iz kruga Slobodne zone Luke Bar, te ih ispred kapije utovarili u kombi kojim je upravljao M.P.", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da su M.P., I.K. i N.B. nastavili kretanje ka Danilogradu sa dva vozila, od kojih je jedno bilo prethodnica ispred kombija u kojem su se nalazile cigarete.

"Oni su nakon toga cigarete predali jednom za sada nepoznatom licu u Danilovgradu. I.K. i N.B. su od M.P. uzeli novčanu naknadu u iznosu od 1.000 eura".

Bonus video: