Podgoričanke prinuđivale unuke i djecu da prose?

Iz Uprave policije pišu da su osumnjičene dovodile djecu ispred ulaznih vrata jednog marketa, gdje su djeca prosila novac od kupaca i prolaznika, a zatim su taj prikupljeni novac predavala osumnjičenima koji su one trošile za lične potrebe

20588 pregleda 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Podgorička policija uhapsila je Podgoričanke Z.H. (47) i H.T. (23) koje se sumnjiče da su upotrebom sile i prijetnje koristile svoje maloljetne unuke, odnosno svoju maloljetnu djecu u cilju prinudnog rada i prosjačenja.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivično djelo trgovina ljudima na štetu tri maloljetna djeteta starosti od dvije do pet godina.

"One su, sumnja se, od početka godine do 18. maja 2022. godine, u kontinuitetu, upotrebom sile i prijetnje koristile svoje maloljetne unuke, odnosno svoju maloljetnu djecu u cilju prinudnog rada i prosjačenja", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave pišu da su osumnjičene dovodile djecu ispred ulaznih vrata jednog marketa, gdje su djeca prosila novac od kupaca i prolaznika, a zatim su taj prikupljeni novac predavala osumnjičenima koji su one trošile za lične potrebe.

"Z.H. i H.T. su uz krivičnu prijavu privedene državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: