Karišik kaže da mu je ugrožena bezbjednost: Tvrdi da su uznemiravanja povezana sa slučajem inficiranih beba

"Ugrožena je bezbjednost meni i mojoj porodici, a sve zbog medijskog eksponiranja i borbe za pravdu u slučaju beba, naročito poslije našeg istupanja u aprilu. Već duži vremenski period uzmenirava me više lica koje govore albanskim jezikom i pozivaju sa albanskog broja telefona", rekao je Karišik

15638 pregleda 6 komentar(a)
Karišik, Foto: Jadranka Ćetković
Karišik, Foto: Jadranka Ćetković

Predrag Karišik, jedan od roditelja inficiranih beba u bjelopoljskoj Bolnici, kazao je da mu je ugrožena bezbjednost.

To je saopštio na konferenciji za novinare koju je organizovao ispred zgrade Centra bezbjednosti u Bijelom Polju.

"Ugrožena je bezbjednost meni i mojoj porodici, a sve zbog medijskog eksponiranja i borbe za pravdu u slučaju beba, naročito poslije našeg istupanja u aprilu. Već duži vremenski period uzmenirava me više lica koje govore albanskim jezikom i pozivaju sa albanskog broja telefona. Sve ovo sam prijavio policiji i dobio obavještenje da je upoznato Tužilastvo i Interpol, a pozivi sa istog broja su i dalje nastavljeni", kazao je Karišik.

Tvrdi da su uznemiravanja usko povezana sa slučajem inficiranih beba, jer je više puta prozivao ljude iz sudstva, tužilaštva i politike, a Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podnio je i krivičnu prijavu protiv državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj.

"Simptomatično je da su pozivi počeli od moje izjave da je pravosnažnu presudu poništila Vesna Medenica i da se direktno miješala u ovaj slučaj na našu štetu. Kako očekujemo ponovnu odluku Apelacionog suda smatram da je ovo pritisak na mene da ćutim", kazao je Karišik.

On traži od državnih organa da rasvijetle taj slučaj i zaštite njega i porodicu.

Ljekari Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević, u oktobru prošle godine, oslobođeni su optužbi da su krivi zu infekciju pet beba, od kojih je jedna preminula.

Jeremić i Tahirović prethodno su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Puletić i Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud tu je odluku preinačio ali je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje na kojem su oslobođeni.

Bonus video: