Piperović: Cigarete legalno prijavljene, ako UPC misli da može da ih uzme jer brodar kasni onda je to igranje sa državom

"Ima li ko da sumnja da će država platiti štetu? Ako je ne obaveže domaći sud, obavezaće je međunarodni, ali koga će tada biti briga ko je kriv za onomadno državno postupanje"

38237 pregleda 86 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Pravni zastupnik firme "Lenora international" Zoran Piperović reagovao je na jučerašnju akciju "Tranzit" koju su u Luci Bar izveli carinici u saradnji sa Ministarstvom unutrašnih poslova (MUP) i Upravom policije (UP), poručivši da su cigarete firme koju zastupa legalno prijavljene carinarnici Slobodne zone i da Uprava prihoda i carina (UPC) "sa njima nema ama baš ništa".

Piperović je dodao da su u skladu sa zakonskom procedurom smještene na kontejnerski terminal u "Port of Adria" da bi uz pomoć broda otišli iz Crne Gore.

"Ako UPC ,misli da može da uđe u prostorije "Port of Adria" i da uzme cigarete zato što brodar kasni, onda je to tek igranje sa državom i neko će za to morati da izdvoji ogroman novac. Napisao sam već nekoliko žalbi zbog vladine akcije zaplijene cigarata jer ne postoji nigdje u svjetskom pravnom poretku da se svojina može izgubiti zbog propuštanja bilo kakavog roka", kazao je Piperović u saopštenju.

Dodaje da se ovdje "neko vrlo ozbiljno igra sa državom", te da "ako je trebalo napraviti propagandni spot da se neki pojedinci iz jedne političke strukture izreklamiraju onda je sve u redu."

Piperović je saopštio da nema te "pravne akrobatike ni lex specialisa koji od nelegalnog postupanja može napraviti legalno."

"Ima li ko da sumnja da će država platiti štetu? Ako je ne obaveže domaći sud, obavezaće je međunarodni, ali koga će tada biti briga ko je kriv za onomadno državno postupanje", poručio je Piperović.

On je dodao da je i više nego groteskno davati ovakvom postupanju kodna imena akcija.

"U Upravi policije ima velikih profesinalaca, pa me čudi što nije skrenuta pažnja onima koji su danas slavodobitno davali izjave, a da nisu imali ama baš ijedan razlog za to. Naprotiv. Uostalom, ovo što Vam ja kažem zna svaki carinik u Baru", zaključuje Piperović u saopštenju.

Bonus video: