Medojeviću odloženo suđenje za stvaranje kriminalne organizacije

Medojević i Nikolić su optuženi da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći

7963 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Suđenje lideru Pokreta za promjene (PzP) Nebojši Medojeviću koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je zbog odsustva člana vijeća.

To je kazala samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Medojević je optužen za stvaranje kriminalne organizacije, a biznismen Momir Nikolić iz Bosne i Hercegovine za utaju poreza i doprinosa, te je u optužnici još deset okrivljenih.

Medojević i Nikolić su optuženi da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: