Maltretirao suprugu i maloljetne kćerke?

Državljanin Kosova završio iza rešetaka, izviđaj u toku

13914 pregleda 2 komentar(a)
Tužioci još utvrđuju šta se dešavalo (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Tužioci još utvrđuju šta se dešavalo (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Državljanin Kosova N.R. (46), nastanjen u Vladimiru kod Ulcinja, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nasilje u porodici, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, njemu je dežurni sudija za istragu nakon saslušanja, odredio pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

“Dežurni sudija za istragu Osnovnog suda u Ulcinju Gazmend Kalabrezi dana 12.6.2022. odredio je pritvor u trajanju do 30 dana prema osumnjičenom R.N. (46 godina) sa Kosova, nastanjenom u mjestu Vladimir - Opština Ulcinj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz čl. 220 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore prema svoje tri maloljetne kćerke. Sudija za istragu našao je da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni R.N. boravkom na slobodi ometao postupak uticajem na svjedoke zbog čega stoje razlozi za određivanje pritvora”, stoji u dopisu portparola i sutkinje Osnovnog suda u Ulcinju Sanje Mirović.

U ulcinjskom tužilaštvu Vijestima je saopšteno da su iz Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv Kosovara N.R. podnijeli 10. juna 2022. godine, zbog izvršenja krivičnog djela - nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz čl. 220 KZ CG.

”Krivično djelo je izvršeno prema članovima porodice, odnosno nad suprugom i tri mldb. kćerke. Predmet je formiran na način što je rođak A.T. prijavio da osumnjičeni N.R. određeno vrijeme vrši nasilje prema članovima svoje porodice. Predmetna krivična prijava podnijeta je konkretno zbog događaja od 9.6.2022. godine, kada je prema navodima prijave, osumnjičeni kćerku G.R. gađao kamenom, te je udario šakom u glavu, dok je četiri dana prije toga kaišom istukao mldb. kćerku L.R. Saslušanjem članova porodice tokom izviđajnog postupka, preciznije će se utvrditi prema kojim tačno članovima porodice, kada i kakvo nasilje je vršio prijavljeni”, piše u saopštenju rukovodioca ODT-a Vladimira Savovića.

Bonus video: