Još dvije osobe zbog prevare podnijele prijavu protiv Podgoričanke: Pazare uplaćivala u svoj džep?

Od žrtava je novac izvlačila i lažnim rješenjima za dug na porez za nepostojeće nekretnine, u čiju kupovinu su navodno ulagali

27915 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Preduzetnica B.V. ispričala je da je Slađanu Velimirović upoznala kada je otvarala firmu - usluge joj je radilo njeno preduzeće, koji su i vodili knjige.Tek nakon godinu, kaže, uvidjela je da Velimirovićeva nije uplatila nijedan iznos koji joj je predala kako bi uplatila pazare. U međuvremenu, tvrdi - na prevaru joj je uzela i oko 30.000 eura.

Ta Podgoričanka navodno je jedna od mnogobrojnih žrtava prevare sugrađanke koja se predstavljala kao prodavac nekretnina, računovođa, broker, saradnica šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ambasada u Crnoj Gori, svemoćna žena koja “u Vladu i sva ministarstva ulazi kad hoće” i “može da završi sve”...

Priču je, kažu sagovornici Vijesti, potkrepljivala dokumentima o ulaganju, ugovorima, bankarskim garancijama, pozivnim pismima i kopijama pasoša diplomata i navodnih biznismena iz UAE.

Od žrtava je novac izvlačila i lažnim rješenjima za dug na porez za nepostojeće nekretnine, u čiju kupovinu su navodno ulagali.

Na dokumentima, ugovorima, prevodima garancija... potpisi su i pečati notarke I. K., bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, Jassim Mohammed Rafeea, jedne ambasadorke...

Vijestima nije odgovoreno iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva, šta se dešava sa krivičnim prijava protiv te osobe.

”Moj posao je išao dobro. Ona je godinu i četiri mjeseca dolazila za pazare i kao uplaćivala ih, a ustvari nije ni cent. Tri puta sam davala novac za prilaz objektu, jer se nisam bavila tim stvarima. Mislila sam da to radi onako kako treba. Negdje početkom ljeta pomenula sam joj da ću podići 1.500 eura kredita koje mi trebaju za sina, rekla je - Nemoj to da radiš, majka ima povoljne kredite, ona će ti biti žirant. Rekla sam joj da mi ne treba, jer firma dobro posluje i da neću ni podizati kredit. Nakon par dana zvala me njena majka da joj vratim 1.500 eura, jer je tražila kredit za mene, na svoje ime i toliko je morala da da. Počeo je pakao”, kazala je ona.

Objasnila je da je prevaru otkrila kasnije, kada je i vidjela da ni pazari nijesu uplaćivani. Firmu je, kazala je, morala da zatvori, a kada je pokušala da povrati svoj novac, Velimirovićeva ju je opet prevarila.

”Rekla mi je da će mi uplatiti novac. Na vratima od radnje zakačila mi je uplatnicu, a potom me pozvala da kaže da idem u banku sa tom uplatnicom. Pošla sam u banku, na uplatnici je pisalo 7.300 eura. Umjesto toga, sa njenog računa bilo mi je prebačeno samo 7,30 eura”, priča ta Podgoričanka, dodajući da je nakon toga potražila, ali da se Velimirovićeva “pretvorila u zvijer”.

“Urlala je da nema para, a onda me zvala njena majka da mi prijeti kako će njen suprug Miško da me prebije.

Oni izluđuju ljude, tjeraju da neko nešto napravi, ali ja sam rekla sebi - ne”, kazala je ona.

Njena sugrađanka, prodavačica D.Vl. koja je samohrana majka, Velimirovićevu je upoznala na kasi, u marketu u kojem je radila. Priča da je Slađana bila njihova stalna mušterija, uvijek ljubazna, brižljiva i dotjerana.

“Svakog dana bi malo ćaskala sa nama, pričala kako prodaje stanove, kupuje, posreduje. Rekla sam joj da sam samohrana majka koja je i podstanar. Tada sam upala u njenu klopku. Dala sam joj oko 12.000 eura, sve je slagala i prevarila me. Prolazim pakao zbog nje”, kazala je ona.

Advokatica Marijana Kapriš, koja je u ime njih dvije i prevarenih B. P., M. K., Lj. V., D. Vu. i A. R. protiv Velimirovićeve podnijela je krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu, sumnja da je spisak prevarenih mnogo veći.

”Ona je još ranije osuđivana zbog prevare, ali nažalost joj je izricana alternativna kazna, pa je mogla da nastavi da traži žrtve. Ko zna koliko je još ljudi uspjela da prevari u međuvremenu, ali se nadam se će se i oni javiti i pridružiti krivičnom gonjenu”, kazala je Kapriš.

Vijestima je rekla da su joj se i juče javila trojica prevarenih, u čije ime će podnijeti krivičnu prijavu.

Bonus video: