Novinarka Vijesti opet napadnuta ispred suda

Okrivljeni za kriminalno udruživanje Elvis Palavrtić psovao i vrijeđao Jadranku Ćetković

31384 pregleda 20 komentar(a)
Vrijeđao novinarku Vijesti: Elvis Palavrtić, Foto: Jadranka Ćetković
Vrijeđao novinarku Vijesti: Elvis Palavrtić, Foto: Jadranka Ćetković

Novinarka Vijesti Jadranka Ćetković ponovo je napadnuta ispred zgrade Višeg suda u Bijelom Polju, dok je bila na radnom zadatku.

Nju je, kako je i policiji ispričala, napao Elvis Palavrtić, koji se uz psovke i uvrede zaletio ka Ćetković dok ga je fotografisala.

Incident se dogodio nakon što je u sudnici okončano iznošenje završnih riječi u ponovljenom postupku, u kom Palavrtić, Dragan Aković, Sead Kurpejović, Albin Hot, Dragoljub Davidović, Elfad Kurpejović i Emil Ciriković odgovaraju zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanje u promet opojnih droga.

Članovi te kriminalne grupe uhapšeni su prije par godina u policijskoj akciji “Artur”.

Novinarka je policiji ispričala da je juče bila na radnom zadatku, odnosno, da je za Vijesti pratila nastavak suđenja toj sedmočlanoj kriminalnoj grupi.

Objasnila je da je mogla da fotografiše optužene dok su ulazili u zgradu suda, ali da to nije učinila, kako ne bi slikala i nekog kome se ne sudi.

”U sudnici sam provela dva sata. Ovo je ponovno suđenje, a pratila sam i prvostepeni postupak, kao i suđenja u prethodnoj godini, koja su više puta odlagana. Napominjem da sam tada više puta fotografisala istu grupu i nisam nikada imala problema”, kazala je ona inspektorima bjelopoljskog Centra bezbjednosti.

Objasnila je da je po završetku suđenja izašla iz sudnice, a potom ispred zgrade Višeg suda zauzela poziciju da fotografiše optužene.

”Dok su izlazili advokat Marković i njegov branjenik Davidović, stali su i pozirali da ih fotografišem. Istovremeno, na vrhu stepenica stajalo je nekoliko osoba, među kojima i Palavrtić. On je zastao, a potom je ubrzanim hodom krenuo ka meni, dok sam ga fotografisala. U tom trenutku mi je prijetećim tonom govorio: ‘Nemoj da snimaš pašče jedno. Šta snimaš, pas ti majku je*o? Šta snimaš?’, a izgovorio je i druge psovke i uvrede. Dok je to izgovarao širio je ruke prema meni. Tada sam pomislila da će da me udari, jer je raširenih ruku pošao ka meni”, ispričala je Ćetković.

Ona je inspektoru kazala i da je osjetila veliki strah, jer niko od desetak prisutnih nije reagovao da je zaštiti.

Ćetkovićeva je na istom mjestu napadnuta i sredinom aprila - tada je Bjelopoljac Amel Zejnilović najprije verbaIno napao novinarku, a potom pokušao da joj otme telefon.