policajci "skinuli" otiske prsta sa haube automobila

Ubica Šakovića ostavio otiske i DNK profil

Istraga likvidacije visokopozicioniranog škaljarca Milića Minje Šakovića pokazala prve rezultate

71689 pregleda 39 komentar(a)
Napadača traže u policijskim bazama, Foto: Vijesti
Napadača traže u policijskim bazama, Foto: Vijesti

Nakon što je ispalio osam hitaca u Podgoričanina Milića Minju Šakovića, ubica je, bježeći budvanskim ulicama, ostavio otiske prstiju na jednom taksi vozilu koje je naletjelo na njega nedaleko od mjesta zločina.

To je Vijestima ispričao sagovornik uključen u istragu, dodajući da su policajci "skinuli" otiske prsta sa haube tog automobila. Isti izvor dodao je i da je pronađen DNK profil ubice, koji će se, kako je pojasnio, upoređivati sa nacionalnom i bazama policija okruženja.

Visokopozicionirani član škaljarskog klana ubijen je 17. juna oko 23.30 časova, u budvanskom restoranu Korkovado.

Ubica mu je prišao dok je večerao s prijateljima, i u njega, s leđa, ispalio najmanje osam hitaca. Tri metka Šakovića su pogodila u glavu, a kad je pao na pločnik, plaćeni egzekutor je, s udaljenosti od pola metra u njega ispalio još dva hica, pa i još tri.

Obučen u svijetle farmerke, bijelu košulju dugih rukava, crne patike s bijelim vezicama i s bijelim kačketom na glavi, napadač je pobjegao ka hotelu "Mogren", a onda uskim putem ka naselju Gospoština.

Navodno, upravo u tom dijelu na njega je naletio taksista, na čiju haubu se oslonio dok je pretrčavao ulicu.

Osim upoređivanja otisaka i DNK profila, inspektori su pregledali snimke s nadzornih kamera pokušavajući da uvežu kretanje ubice i da otkriju da li je imao saučesnike i ko ga je, eventualno, navodio, a ko čekao nakon zločina.

Iz te institucije saopštili su da čine sve da rasvijetle ubistvo u Budvi, koje nakon godinu zatišja označava nastavak rata crnogorskih kriminalnih klanova.

Ubijeni Šaković je, prema policijskim podacima bio visokorangiran u škaljarskom klanu, a inspektori su ga označavali šefom podgoričkog ogranka te kriminalne grupe.

Policija tvrdi da su u proteklih nekoliko godina više puta spriječili njegovu likvidaciju.

Pripadnici Posebne jedinice policije od juče na primorju

Po odluci kolegijuma i direktora Uprave policije pripadnici Posebne jedinice policije upućeni su juče na primorje, gdje će tokom ljetnjih mjeseci biti zaduženi za dodatno čuvanje javnog reda i mira i bezbjednosti.

Tri grupe pripadnika Posebne jedinice upućeni su u Bar, Budvu i Kotor, ali će po potrebi obilaziti i druge gradove na primorju tokom ljetnje turističke sezone.

Da će PJP biti poslata na primorje, najavio je u subotu premijer Dritan Abazović, a dan kasnije potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Resorni ministar najavio je da će u večernjim satima na ulicama biti PJP.

”Uz to doći će i do određenih kadrovskih promjena. Želimo jasno pokazati da je država jača od svakog klana i kriminalca. Bezbjednosna situacija u zemlji je stabilna, Crna Gora se može tretirati kao bezbjedna destinacija”, kazao je Adžić.

Slanje te policijske jedinice na primorje ubrzano je nakon što je u petak veče ispred Starog grada u Budvi ubijen visokopozicionirani član škaljarskog klana Milić Minja Šaković.

Kolegijum UP svakog ljeta raspoređuje pripadnike PJP na primorje.