Vukanić: Ne prodajem drogu, koristim je

Beranac Dražen Vukanić negirao optužbe da je sugrađaninu Dimitriju Šekularcu prodao kokain

9628 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranac Dražen Vukanić, nastanjen u Podgorici, tvrdi da nikada nije prodavao kokain, već da ga je koristio, jer od plate to sebi može da priušti.

On je to rekao juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda, u kom odgovara zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, on je neutvrđenog dana između 1. i 5. septembra 2021. godine u Beranama, za neutvrđeni iznos prodao sugrađaninu Dimitriju Šekularcu 2,2 grama kokaina, koje je ovaj kupio radi dalje prodaje.

Šekularac se ranije sa tužilaštvom nagodio da u zamjenu za priznanje bude kažnjen sa 1.000 eura i šest mjeseci kućnog zatvora.

“Nikada nisam prodavao drogu, a Šekularca uopšte ne poznajem i nije tačno da smo se, kako je on to naveo u odbrani u tužilaštvu, upoznali kod moje sestre od ujaka. Nije mi jasno zbog čega je mene označio da sam prodavao drogu, ali pretpostavljam da je to morao zbog policije u Beranama”, rekao je Vukanić.

On tvrdi da je drogu, pronađenu u džepu ženske jakne, držao u stanu u Podgorici za svoje potrebe, “jer uzima kokain vikendom, obično po 2-3 grama”.

U sudnici je rekao da ima novca za kokain, jer mu je mjesečna zarada oko 1.600 eura.

“Pored rada, truda, crnčenja, mogu sebi da to da priuštim. Možda je sramota to što radim, ali tako je”, rekao je Vukanić.

Odgovarajući na pitanje advokatice Tatjane Pavličić, optuženi nije mogao da se izjasni - da li je zavisnik. Nije precizirao ni da li bi mogao da prestane da koristi kokain, dodajući da to zavisi od situacije u kojoj se nalazi:

”Često me ponese alkohol”, rekao je, dodajući da njegovi otisci nijesu pronađeni na zamotuljcima kokaina oduzetog 21. septembra 2021. godine od Šekularca.

Bonus video: