Jankoviću i Peruničiću određeno zadržavanje

Branioci Jankovića kazali da zbog tajnosti postupka ne mogu govoriti o detaljima.

43275 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.06.2022. 22:41h

Baranina Martinu Jankovću (25) i Marku Peruničiću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno je zadržavanje do 72 sata, saznaju "Vijesti".

Branioci Jankovića, advokati Zoran Piperović i Nikola Strugar kazali su da zbog tajnosti postupka ne mogu govoriti o detaljima.

Janković i Peruničić uhapšeni su juče u akciji SDT-a i Specijalnog policijskog odjelenja koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i pripremu više teških krivičnih djela.

Piperović i Strugar
Piperović i Strugarfoto: Jelena Jovanović

Tokom akcije hapšenja policajcima je pobjegao Stefan Janković (27), čiju kuću su inspektori specijalnog policijskog odjeljenja pretresali.

Nakon što je krenuo da bježi policajci su pucali uvis u znak upozorenja.

Za stvaranja kriminalne organizacije SDT sumnjiči još četvoricu Barana. Ta kriminalna grupa bliska je škaljarskom kriminalnom klanu.

Prema informacijama iz istrage oni su, navodno, pripremali likvidaciju pripadnika kavačkog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da su Martin Janković i Peruničić uhapšeni u akciji u Baru.

Pojasnili su i da su njihovi službenici tu akciju izveli sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju najtežih krivičnih djela, kao i da su te akcije usmjerene prema organizovanim kriminalnim grupama i njihovim članovima.

"Lišene su slobode dvije osobe, dok se jedno lice u čijem stanu je policija vršila pretres, prilikom preduzimanja radnji pretresa, dalo u bjekstvo i to lice se, podsjećamo, intenzivno potražuje. Slobode su lišeni M.J. (24) i M.P. (34) i oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje više najtežih krivičnih djela protiv života i tijela u odnosu na druge - sukobljene kriminalne grupe", kazali su iz UP.

Iz te bezbjednosne institucije ističu da će se utvrditi sve činjenice i preduzeti zakonom propisane procedure, na okolnosti postupanja policijskih službenika prilikom akcije.

"U toku su dalje policijsko-tužilačke radnje".

Bonus video: