Vozač kamiona čistoće tvrdi da je doživio šok kada je vidio ubijenog policajca Lekovića

Prema navodima optužnice, Luan Hasanaj je 15.decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu. P

8241 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici, danas je nastavljeno suđenje okrivljenim Luanu Hasanaju, Ljuljzimu i njihovoj majci Nuri, optuženi za ubistvo policajca Milutina Lekovića.

Danas je zbog ponovljenog postupka suđenja, saslušan svjedočio Radisav Ćetković, vozač kamiona preduzeća "Čistoća". Kazao je da zbog protoka vremena ne može svega da se sjeti.

“Tog dana sam radio. U tom trenu se stvorila kolona i stao sam sa strane na proširenje da vozila prođu. Tada se vozilo policije zakucalo u moj kamion i odbilo, zatim udarilo u zid. Vidio sam neko čupanje u vozilo ali nisam siguran da li je to bilo sa policajcem koji je bio na mjesto suvozača i sa licima koja su bila smještena pozadi ili samo između tih lica...Oni su potom, dva muškarca i žena izašli iz vozila. Jedan od njih je držao ruku ispod miške, mislim da je imao pištolj...Drugi policajac je izašao i telefonom zvao pomoć. Prišao sam i vidio policajca Lekovića, bio je prekriven krvlju, doživio sam šok. Ja sam ga dva sata prije ovoga vidio a inače ga poznajem”, izjavio je svjedok. Odbrana okrivljenih je ukazala na razliku iskaza u pojedinim detaljima u odnosu na ranije svjedočenje.

Oprtuženi su sudu kazali da je ovaj postupak farsa, te da su optuženi bez osnova.

Okrivljeni su pred vijećem kojim predsjedava sudija Milena Matović, na početu glavnog pretresa koje je počelo iznova zbog izmjene vijeća, ponovili da nemaju veze sa ubistvom, da su nevini u zatvoru više od dvije i po godine, te da je ovo politički proces.

Prema navodima optužnice, Luan Hasanaj je 15.decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu. Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Кilibardu, u namjeri da ga liši života. Tada je pištolj zakočio. Кako se navodi u optužnici, zločin se dogodio 15. decembra 2019. godine oko 14.40 časova.

Leković i Кilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta. Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu, nakon čega su se dali u bjekstvo.

Nakon kraće potrage, bjegunci su uočeni u naselju Sutorina, a Ljuan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi "reno trafik" kojim su planirali dalji bijeg. Oni su uspjeli da uđu u kombi i nastavili da prijete policiji. Ovog puta osim pištoljem, Ljuan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Ljuana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Bonus video: