Tri osobe uhapšene zbog teške krađe, krivična prijava protiv maloljetnika zbog razbojništva

"Sumnja se da je D.I. (15) izvršio krivično djelo razbojništvo na štetu jednog maloljetnog lica na način što je 24. juna u jutarnjim časovima otuđio od oštećenog mobilni telefon te mu zadao udarac zatvorenom šakom u predjelu glave...", piše u saopštenju

7203 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulcinjska policija uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče za tešku krađu, a protiv jednog maloljetnika je podnijela krivičnu prijavu zbog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo.

"Sumnja se da je D.I. (15) izvršio krivično djelo razbojništvo na štetu jednog maloljetnog lica na način što je 24. juna u jutarnjim časovima otuđio od oštećenog mobilni telefon te mu zadao udarac zatvorenom šakom u predjelu glave, nakon kojeg je oštećeni pao na tlo, a D.I. nastavio da mu zadaje udarce do momenta kada su slučajni prolaznici zaustavili dalji razvoj događaja, te se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je ulcinjska policija identifikovala maloljetnog D.I. kao izvršioca tog djela, te da je protiv njega, po nalogu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo.

Policija je u Ulcinju identifikovala i tri osobe kojima se na teret stavlja krivično djelo teška krađa.

"Slobode su lišeni G.K.H. (46) i A.S.I. (54) iz Bugarske i I.S. (42) iz Republike Srbije koji su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo teško krađa na način što su 26. juna u jutarnjim časovima, upotrebom specijalizovanog daljinskog uređaja za elektronsko otvaranje i zatvaranje vozila, otključali vozilo oštećenog, koje se nalazilo na jednom parking prostoru u Ulcinju i iz vozila otuđili novac i zlato", piše u saopštenju.

Oni su uz krivičnu prijavu privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: