Đuranović prijavila Obradovića: Tvrdi da joj je prislonio pištolj na stomak i prijetio "da mu ne dira Đukanovića"

Jedini klinički toksikolog u Crnoj Gori u prijavi je navela da se incident dogodio oko 14 sati, dok se nalazila u glavnom holu Instituta za javno zdravlje Crne Gore

40270 pregleda 10 komentar(a)
Đuranović, Foto: Luka Zeković
Đuranović, Foto: Luka Zeković

Doktorka Sandra Đuranović prijavila je podgoričkoj policiji da joj je juče, na radnom mjestu u Institutu za javno zdravlje, kolega Jovica Obradović prislonio pištolj na stomak i zaprijetio joj "da mu ne dira predsjednika države Mila Đukanovića."

To je za Vijesti potvrdio njen pravni zastupnik, advokat Dalibor Kavarić, dodajući da je ljekarka očekivala da će okrivljeni objasniti svoj postupak i iskazati kajanje i izvinjenje.

"Međutim, kako to nije učinio, i kako se sledećeg dana nije pojavio na poslu, oštećena osjeća neizvjesnost šta isti može učiniti u daljem periodu. Zbog toga tražim brzu i efikasnu reakciju državnih organa i zaštitu oštećene, kao i drugih lica sa kojima se okrivljeni može 'šaliti' na ovakav, krajnje neprimjeren način", kazao je on.

Jedini klinički toksikolog u Crnoj Gori u prijavi je navela da se incident dogodio oko 14 sati, dok se nalazila u glavnom holu Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

"Tom prilikom, s obzirom na moju trenutnu situaciju u Institutu i početak formiranja Centra za kontrolu trovanja Crne Gore, na glas sam, u šali, prokomentarisala da se ništa ne radi i da Inspekcija rada treba sve da okrene naopačke i dobro pretrese, i da treba otići kod predsjednika države. U tom trenutku gospodin Jovica mi je prišao i ispod svoje majce izvukao niklovani pištolj tetejac, prislonio mi ga na stomak. Onda mi je uputio riječi: 'Nećeš ti dirati mog predsjednika'. Ja sam mu na to odgovorila - to je i moj predsjednik, i onako treba da se sastanem sa njim vezano za Centar za kontrolu trovanja. Radnik Instituta Nikola Konatar, koji je tu bio prisutan, vidio je ovaj događaj. Takođe, sve ovo je i zabilježeno video-nadzorom IJZ", ispričala je Đuranović policajcima.

Rekla im je da je nakon toga otišla u svoju kancelariju, a Obradović došao za njom i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo.

"S obzirom na ovu situaciju, želim da naglasim da se ne osjećam bezbjedno i molim Vas da preduzmete sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi me zaštitili", rekla im je ona.

Bonus video: