Odloženo suđenje za pripremanje ubistva Belivuka i Miljkovića

Branilac advokat Damir Lekić je sudu kazao da ne zna gdje se nalazi Mujahodžić, ali da mu je ona rekla da je van Crne Gore, da je morala da ode

5325 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković

Početak suđenja protiv okrivljenih za pripremanje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo za 23. septembar zbog nedolaska okrivljene Almire Mujahodžić.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Nada Rabrenović izdala je naredbu za prinudno dovođenje okrivljene. Njen branilac advokat Damir Lekić je sudu kazao da ne zna gdje se nalazi, ali da mu je ona rekla da je van Crne Gore, da je morala da ode.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da je Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Djelovanje kriminalne prganizacije je planirano na neodređeno vrijeme.

Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog djela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je rješenjem suda određen za svjedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svjedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić.

Dodaje se da je Jovanović počinio krivično djelo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Bonus video: