"Pandora" Bugari završili u pritvoru u Spužu

Postoje okolnosti da bi se osumnjičeni boravkom na slobodi dali u bjekstvo, tvrde iz suda

10532 pregleda 3 komentar(a)
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganovic
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Filip Roganovic

Državljanima Bugarske Kjurčijski Georgi Hristovu (46) i Stojanov Asen Ivanovu (55), koje Osnovno tužilaštvo sumnjiči da su izvršili produženo krivično djelo - teška krađa u saizvršilaštvu, juče je u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor u trajanju od 30 dana.

”Dežurna sudija za istragu Osnovnog suda u Ulcinju Sanja Mirović, dana 29.06.2022. odredila je pritvor u trajanju do mjesec prema osumnjičenim državljanima Bugarske K.G.H. (46 godina) iz Sofije i S.A.I. (55 godina) iz Mezdra zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili produženo krivično djelo teška kradja u saizvršilaštvu iz čl. 240 st.1 tač.1 Krivičnog zakonika Crne Gore u vezi čl. 49 i čl. 23 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore na način što su zaključana vozila oštećenih provaljivali uz upotrebu specijalnog daljinskog uređaja za otključavanje ‘pandora’ i iz vozila oduzimali novac i vrijedne predmete. Sudija za istragu našla je da postoje okolnosti koje ukazuju da bi se osumnjičeni boravkom na slobodi dali u bjekstvo zbog čega stoje razlozi za određivanje pritvora shodno čl.175 st.1 tač.1 Zakonika o krivičnom postupku”, stoji u saopštenju Službe za odnose sa javnošću Osnovnog suda u Ulcinju.

Bugarima je prethodno, nakon hapšenja, tužilački pritvor u trajanju od 72 sata, odredio osnovni tužilac Faruk Resulbegović.

U krivičnoj prijavi koju je policija dostavila ulcinjskom tužilaštvu, stoji da su Hristov, Ivanov i njihov prijatelj I. S. 25. juna u večernjim satima upotrebom specijalnog daljinskog uređaja za otključavanje “pandora”, iz automobila “golf IV”, vlasništvo Ulcinjanina L. T. ukrali njegovih 220 eura i još 240 eura i kutiju sa zlatnim nakitom u vrijednosti od 1.200 eura, u vlasništvu A. T.

Nakon toga, piše, pobjegli su u nepoznatom pravcu.

Dan kasnije, kako se navodi, ujutru 26. juna, na isti način, na plaži Saranda, otključali su auto marke “subaru”. Objašnjava se da nakon premetačine, nijesu pronašli ništa vrijedno.

”Prije nego što su se udaljili, Hristov je “pandorom” uredno zaključao automobil.

Uhapšeni su, prema informacijama “Vijesti”, istog dana oko 15 sati na Velikoj plaži, kada su pokušavali da otvore i opljačkaju još jedan automobil.

Prema istim saznanjima, inspektori su kod Bugara pronašli određenu količinu novca kome se još ne zna porijeklo.

Sagovornik “Vijesti” iz istrage, kazao je da je treći osumnjičeni I. S. iz Beograda priznao djelo i detaljno opisao provale specijalizovanim uređajem.

Bonus video: