Tužilac traži pritvor za Obradovića: Osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti doktorke Đuranović...

Doktorka Sandra Đuranović u tužilaštvu pričala o incidentu u holu Instituta za javno zdravlje

8065 pregleda 1 komentar(a)
Dr Sandra Đuranović, Foto: Luka Zeković
Dr Sandra Đuranović, Foto: Luka Zeković

Tužilaštvo je tražilo od sudije za istragu da u pritvor pošalje Jovicu Obradovića (63) koji je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti doktorke Sandre Đuranović i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Đuranović je 28. juna prijavila policiji da joj je na radnom mjestu, u Institutu za javno zdravlje, Obradović prislonio pištolj na stomak i zaprijetio da mu ne dira predsjednika države Mila Đukanovića.

Njih dvoje su kolege u Institutu za javno zdravlje.

Obradović je uhapšen prije dva dana, a iz Uprave policije saopšteno je da ga sumnjiče da je 27. juna, oko 14 sati, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, nakon kraćeg razgovora s doktorkom Đuranović, izvadio pištolj “CZ 99”, kalibra 9 mm, koji joj je prislonio na stomak.

Policija je pretresom njegove kuće pronašla pištolj “Zastava M-70”, kalibra 7,65 mm s oružnim listom i sedam komada municije, pištolj “CZ 99” - kalibra 9 mm s oružnim listom i 11 komada municije, lovačku pušku s oružnim listom i pištolj Zastava M-70 kalibra 7,65 mm bez oružnog lista i tri komada municije.

”Uz krivičnu prijavu priveden je na dalju nadležnost tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji mu je donio rješenje o zadržavanju”, saopštili su prije dva dana iz UP.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici tada je saopšteno da je formiran krivični predmet protiv osumnjičenog Obradovića i da mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Jedini klinički toksikolog, doktorka Đuranović, juče je saslušana u tužilaštvu.

Ispričala im je isto što i policiji - da se incident dogodio oko 14 sati, dok se nalazila u glavnom holu IJZ i to nakon što je rekla da treba otići kod predsjednika države:

”U tom trenutku gospodin Jovica mi je prišao i ispod svoje majce izvukao niklovani pištolj tetejac, prislonio mi ga na stomak. Onda mi je uputio riječi: ‘Nećeš ti dirati mog predsjednika’. Ja sam mu na to odgovorila - to je i moj predsjednik”.

Bonus video: