Povjera optužnice za ubistvo Radulovića

"Nakon što su od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti", navodi se u optužnici

11188 pregleda 0 komentar(a)
Mile Radulović zvani Kapetan, Foto: Privatna arhiva
Mile Radulović zvani Kapetan, Foto: Privatna arhiva

Za 19. jul zakazana je kontrola optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su 14. oktobra 2020. godine, kako se navodi, oteli Mila Radulovića zvanog Kapetan, nakon čega je ubijen od pripadnika članovima kavačke kriminalne grupe.

Za ubistvo Kapetana, kako se navodi u optužnici, okrivljeni su i Miloš Radonjić i Petar Đurović, jer su sumnjali da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Optuženi su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema dokumentu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Belivukova grupa koju su činili Miljković, Janković i Ratko Živković po prethodnom dogovoru s Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe su 14. oktobra 2020. godine, “silom, prijetnjom i obmanom zadržali oštećenog Mila Radulovića duže od 10 dana i prema njemu postupali na svirep način, u namjeri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist”.

Okrivljeni Ratko Živković je stupio u kontakt s Radulovićem, potom ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi, jer se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu.

Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze “štekovi” s oružjem i droga kojom trguju.

”Nakon što su od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da su Radonjić i Đurović 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo pokojnog Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta, a zatim ukopano na vrhu Babina glava na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od starih automobilskih guma i 50 kilograma roštiljskog ćumura”, navodi se u optužnici. K. R.

Bonus video: