Adžić o istrazi ubistva Šakovića: Brzo ćemo imati konkretne rezultate

Ministar unutrašnjih poslova boravio u Budvi kako bi se, kako je rekao, upoznao sa svim nedostacima sa kojima se suočava Centar bezbjednosti od tehničke opremljenosti, prostornim kapacitetima do nedostatka određenog broja službenika

14245 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da istraga o ubistvu Podgoričanina Milića Minje Šakovića ide u dobrom pravcu, te da će vrlo brzo imati konkretne rezultate.

Adžić je to izjavio nakon današnje posjete budvanskom Centru bezbjednosti, gdje je sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom došao, kako je naglasio, da da punu podršku kolegama i novom načelniku Nikoli Terziću "da nastave u pravcu rasvjetljavanja nemilih događaja iz neposredne prošlosti", ali i da se i upozna sa svim nedostacima sa kojima se suočava Centar bezbjednosti od tehničke opremljenosti, prostornim kapacitetima do nedostatka određenog broja službenika.

"Došli smo da damo podstrek da nastave u pravcu rasvjetljevanja ovih nemilih događaja koji su iz neporedne prošlosti i u tom dijelu zaista mogu da kažem da dijelim veliki optimizam da istraga idu u dobrom pravcu i da ćemo vrlo brzo imati i neke konkretne rezultate", kazao je Adžić.

On je naglasio da su došli u CB Budva kako bi kolegama i novom načelniku pokazali da imaju punu podršku i spremnost da nastave obračun sa negativnim pojavama u Crnoj Gori, koje naročito negativno utiču po bezbjednost građana i po turističku sezonu, koja je ključna za Crnu Goru, a posebno za građane Budve.

"Htjeli smo da se upoznamo što su nedostaci u CB Budva , u tehničkoj opremljnosti, prostornim kapacitetima, nedostatka određenog broja službenika… da damo podstrek ovim ljudima da rade svoj posao s obzirom da ide novi akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, koji će omogućiti da povećamo broj službenika u u centrima bezbjednosti i odjeljenima bezbjednosti po Crnoj Gori. Takođe da iskažemo spremnost da dio službenika iz svih nivoa rada sa centralnog i sjevernog dijela Crne Gore premjestimo u Budvu na ispomoć kako bi mogli da u ovim intezivnim ljetnjim mjesecima pomognu svojim kolegama . Zaista smo hteli da pošaljemo jasnu poruku da je policija u Budvi spremna, naravno uz pomoć kolega iz drugih gradova, da se na najbolji mogući način odupre onome što su negativnosti u Budvi", naglasio je Adžić.

Bonus video: