Hodžića da vrate za direktora

Disciplinska komisija Centra za socijalni rad Rožaje izrekla je 1. jula prošle godine, mjeru prestanka radnog odnosa bivšem direktoru te ustanove, a interni postupak je tada pokrenut na predlog Ministarstva finansija i socijalnog staranja

7963 pregleda 1 komentar(a)
Najavio da će tražiti i naknadu materijalne i nematerijalne štete (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Najavio da će tražiti i naknadu materijalne i nematerijalne štete (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda u Rožajama, kojom je poništena odluku Upravnog odbora tamošnjeg Centra za socijalni rad o razrješenju i prestanku radnog odnosa bivšeg direktora te ustanove Edina Hodžića jer je, navodno, “nesavjesno, neblagovremeno i nemarno obavljao radne obaveze”.

U presudi bjelopoljskog Višeg suda piše da su kolege u Rožajama pravilno donijele prvostepenu presudu kojom su poništili rješenje UO Centra za socijalni rad.

”Tokom vođenja disciplinskog postupka ne samo da nije omogućeno izjašnjenje na dokaze već oni nijesu ni izvedeni, pa je nejasno na koji je način Upravni odbor utvrdio činjenice, kada su donijeli spornu odluku o disciplinskoj odgovornosti za Hodžića i izrekao najtežu disciplinsku mjeru”, piše u presudi Višeg suda u Bijelom Polju.

Hodžićev advokat Ibrahim Smailović kazao je “Vijestima” da je presudom Višeg suda poništena odluka Upravnog odbora i najavio da će zahtijevati da organi upravljanja Centra za socijalni rad u Rožajama “bez odlaganja donesu novo rješenje kojim će Hodžića ponovo imenovati na mjesto direktora te ustanove”.

”S obzirom da je drugi parnični postupak za poništaj odluke tuženog o razrješenju tužioca zbog njegove navodne disciplinske odgovornosti, koji je pokrenut istovremeno s ovim postupkom, prekinut do pravosnažnosti presude, odmah ćemo podnijeti predlog za nastavak tog postupka u kome je izvjesno da će, s obzirom na ovu presudu, biti donijeta odluka kojom se poništava Rješenje o razrješenju”, naveo je Ibrahimović.

On je najavio će tražiti i naknadu materijalne i nematerijalne štete - zbog izgubljene zarade i povrede ličnosti.

Disciplinska komisija Centra za socijalni rad Rožaje izrekla je 1. jula prošle godine, mjeru prestanka radnog odnosa bivšem direktoru te ustanove, a interni postupak je tada pokrenut na predlog Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Razlog za to je bila pravosnažna presuda Osnovnog suda u Rožajama po kojoj je Centar za socijalni rad trebalo da isplati 4.287 eura A. H. sa zakonskom kamatom i troškovima postupka i vještačenja.

A. H. je ostvarila pravo na dodatak za tuđu njegu i pomoć rješenjem iz 2006. i koristila ga je do 2014. kada je uveden novi informacioni sistem, ali je tada došlo do pogrešnog unosa podataka.

Zbog nepreciznog podatka, novac je isplaćivan drugoj osobi, čije ime je gotovo identično kao i A. H. ali razlikuje se samo u jednom slovu.

Bonus video: