Budva: Zbog iznude određen pritvor od 30 dana

Uhapšeni se sumnjiče da su iznudili novac u iznosu od oko 30.000 eura

4038 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Nikšićaninu N.P. (29), Budvaninu S.P. (25) i Berancu I.R. (35) zbog sumnje da su počinili krivično djelo - iznuda. To je Vijestima potvrđeno u sudu.

Pavićević je okrivljene saslušao u prisustvu branioca, te prihvatio predlog tužioca i odredio pritvor. Oni su upućeni u spuški Istražni zatvor.

Njih je prije dva dana uhapsila budvanska policija.

"Ova lica su, kako se sumnja, od novembra 2021. godine do kraja juna ove godine, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, prijetnjom od B.K. iznudili više hiljada eura, na način što su upućivali pozive oštećenom i neposredno se sastajali sa njim kao navodni posrednici između oštećenog i lica iz Kotora kojima je B.K. dugovao novac na ime navodno propalog posla", saopšteno je iz Uprave policije, te dodali:

"N.P, S.P. i I.R. su 29. juna otišli u kuću u kojoj živi otac oštećenog B.K., kojom prilikom su od njega zahtijevali da obezbijedi novac do 5. jula upućivajući mu prijetnje. Potom je N.P. 2. jula pozvao oštećenog B.K. koji mu je tada saopštio da se još uvijek nije snašao za novac, nakon čega mu je N.P. uputio niz prijetnji po život i živote članova njegove porodice. N.P. je juče došao u Budvu i sastao se sa majkom oštećenog B.K. koja mu je tom prilikom predala novac u iznosu od 4.600 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da se uhapšeni sumnjiče da su od B.K. iznudili novac u iznosu od oko 30.000 eura

Bonus video: