Đukanović: Očekujem da se tužilaštvo žali na odluku da se državljanin SAD brani sa slobode

"Nije mi poznato da se ikada desilo da stranom državljaninu u sudovima nije određen pritvor nakon izvršenja krivičnog djela ubistva u pokušaju"

13775 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Branilac Željka Batute, advokat Zdravko Đukanović kazao je da je nejasno na osnovu kojih kriterijuma Viši sud u Podgorici nije, na predlog Višeg državnog tužilaštva, odredio pritvor američkom državljaninu Rejmondu Luisu Rejese za krivično djelo za koje se tereti.

Rejes je osumnjičen za ubistvo u pokušaju Batute.

"Očekujem da će se tužilaštvo žaliti na ovakvu odluku o pritvoru i posebno želim da istaknem da je malo vjerovatno da bi se državljanin neke druge države našao u situaciji da se brani sa slobode za ovako teško krivično djelo. Ovakvo stanovište mogu da iznesem na osnovu više od dvije decenije prakse", saopštio je Đukanović.

Naveo je da je Batut upucan u grudi.

"Nije mi poznato da se ikada desilo da stranom državljaninu u sudovima nije određen pritvor nakon izvršenja krivičnog djela ubistva u pokušaju. Kao punomoćnik apelujem na sud i državne organe Crne Gore da se u ovom postupku postupa pravično i u skladu sa zakonom", naveo je Đukanović u saopštenju.

Bonus video: