Nikšićko tužilaštvo pokrenulo izviđaj povodom sukoba tokom proslave Dana državnosti

"Tužilaštvo preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja da li su izvršena krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti i identifikaciji učinilaca"

17331 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je izviđaj povodom događaja i sukoba tokom proslave 13. jula, Dana državnosti u Nikšiću.

"U Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću u toku je izviđaj povodom događaja od dana 13. 07.2022.godine u Nikšiću prilikom proslave Dana državnosti. Tužilaštvo preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja da li su izvršena krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti i identifikaciji učinilaca", saopštila je državna tužiteljka i portparol Vjera Mićunović.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je danas da se juče u Nikšiću slavilo na adekvatan način, onako kako dolikuje Danu državnosti, sve do pojave jedne grupe građana koju je nazvao grupom provokatora.

Policija je u Nikšiću juče upotrijebila suzavac kako bi spriječila sukob dvije grupe građana.

Iz Uprave policije sinoć je saopšteno da je jedan njen službenik zadobio teže tjelesne povrede, a da je više njih povrijeđeno tokom incidenta u Nikšiću.

Bonus video: