Sa turskog broda evakuisan povrijeđeni pomorac

Uz brzu reakciju- za samo desetak minuta, čamac SAR-1 je stigao do usidrenog turskog teretnjaka, gdje su već bile spuštene skale niz bok broda pa je član posade “Unlua 5”, srednjih godina sa povrijeđenom rukom, ukrcan na čamac i transportovan do gata 5 Luke Bar

7496 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama
Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) sinoć je imala uspješnu akciju evakuacije povrijeđenog pomorca sa jednog od trgovačkih brodova na sidrištu Luke Bar.

Naime, Pomorski operativni centar UPSUL, primio je poziv od Lučke kapetanije Bar i Inspekcije sigurnosti plovidbe u tom gradu, da turski teretnio brod “Umlu 5” traži hitnu tzv. MEDICO asistenciju rad iskrcaja jednog povrijeđenog člana posade.

foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

Operateri POC-a Milorad Krgović i Svetozar Bukilić su nakon toga uspostavili kontakt sa brodom, prema kojem se odmah uputio spasilački čamac SAR-1 sa posadom Jasmin Koković i Nikola Bošković, kao i dva pripadnika Sektora granične policije Bar. Uz brzu reakciju- za samo desetak minuta, čamac SAR-1 je stigao do usidrenog turskog teretnjaka, gdje su već bile spuštene skale niz bok broda pa je član posade “Unlua 5”, srednjih godina sa povrijeđenom rukom, ukrcan na čamac i transportovan do gata 5 Luke Bar.

foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

Tu je povrijeđenog pomorca sa turskog broda na dalji tretman preuzeo Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a o svemu je obavješten i 112 Operativno komunikacioni centar MUP-a u Podgorici.

Bonus video: