ODT Nikšić: Određeno zadržavanje osumnjičenom za oduzimanje telefona novinaru RTCG

"Osim toga, nikšićkoj policiji snimatelj Televizije Nikšić Ivanović Zoran prijavio da je, dok se nalazio na Trgu Slobode istoga dana, izvršavajući svoj radni zadatak u tome spriječen od strane S.A. koji mu je tom prilikom uputio riječi uvrjedljive sadržine", navodi se u saopštenju UP

9873 pregleda 18 komentar(a)
Detalj iz Nikšića, 13. jul, Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Detalj iz Nikšića, 13. jul, Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Uprava policije (UP) saopštila je da je uhapsila E.L. (27) iz Bara, koji je, kako navode, novinaru RTCG-a Darku Bulatoviću na Trgu Slobode u Nikšiću, 13. jula, pokušao uzeti telefon kojim je snimao dešavanja tog dana.

Kako se navodi u saopštenju, Baranin je osumnjičen da je izvršio krivično djelo prinuda u pokušaju.

Državna tužiteljka i portparolka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, Vjera Mićunović, saopštila je da je osumnjičeni dobio rješenje o zadržavanju.

Navodi se da je Bulatović tokom snimanja na nikšićkom trgu imao "vidno istaknuto obilježje PRESS".

O slučaju je, kako je saopšteno, upoznat tužilac, po čijem je nalogu osumnjičeni uhapšen.

"Osim toga, nikšićkoj policiji snimatelj Televizije Nikšić Ivanović Zoran prijavio da je, dok se nalazio na Trgu Slobode istoga dana, izvršavajući svoj radni zadatak u tome spriječen od strane S.A. koji mu je tom prilikom uputio riječi uvrjedljive sadržine", navodi se u saopštenju.

Od S.A. je, kako dodaju, "prikupljeno obavještenje na zapisnik na pomenute okolnosti."

"Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon uvida u spise predmeta koji su mu dostavljeni na ocjenu i mišljenje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: