Krivična prijava protiv Kavaje, osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti Gegića

Više državno tužilaštvo se izjasnilo da u radnjama Kavaje nema elementa krivičnog djela iz nadležnosti tog tužilaštva

33607 pregleda 39 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je podnije krivičnu prijavu protiv Radovana Kavaje zbog sumnje da je ugrozio sigurnost Esada Gegića iz Nikšića.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su postupajući po prijavi Gegića, protiv Kavaje podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su sa navodima prijave upoznali državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu koji se izjasnio da se u radnjama R.K. ne stiču elementi biće krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva. Pripadnici policije su potom upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se protiv R.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju policije.

Aktivista za ljudska prava i Aleksandar Zeković ranije danas je kazao da su Gegić i Bećo Medunjanin bili u posjeti kod prijatelja Milana Mrvoševića, i da kada su sjeli u dvorište njegove kuće, da je "Kavaja sa nekog muzičkog uređaja glasno puštio pjesmu "Kukaju Turci, leleču bule", te da su shvatili poruku komšije i u namjeri da spriječe dalje probleme, Gegić i Medunjanin su napustili Mrvoševiće".

Bonus video: