Sijariću potvrđene četiri godine robije

Istom presudom optuženom je izrečena mjera bezbjednosti, oduzimanje 5,2 kilograma konoplje

5209 pregleda 2 komentar(a)
Kazna pravilno odmjerena (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Kazna pravilno odmjerena (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Selman Sijarić osuđen na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prvostepenu presudu okrivljenom je izrekao Viši sud u Bijelom Polju.

Istom presudom optuženom je izrečena mjera bezbjednosti, oduzimanje 5,2 kilograma konoplje.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda piše i da u prvostepenoj presudi nijesu počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

”Drugostepeni sud smatra da je kazna optuženom pravilno odmjerena. Ovo iz razloga što je prvostepeni sud, prilikom odmjeravanja kazne, na strani optuženog Sijarića cijenio okolnosti koje utiču na njenu visinu otežavajuće i olakšavajuće, i to lične prilike optuženog, koje se ogledaju u tome da je nezaposlen i lošeg imovnog stanja. Dok je kao otežavajuću okolnost pravilno cijenio raniji život optuženog, koji se ogleda u tome da je osuđivan sedam puta, između ostalog jednom i za isto krivično djelo. Odmjeravajući mu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, srazmjerna je težini djela i stepenu njegove krivice, zbog čega se s pravom može očekivati da će se sa ovako odmjerenom kaznom postići svrha kažnjavanja”, piše u obrazloženju.

Bonus video: