Spriječeno krijumčarenje: S vrijednim uređajima za "rudarenje" bitkoina navodno krenuo za Crnu Goru

Iz Uprave carina Srbije navode da je vrijednost otkrivene neprijavljene robe procijenjena na oko 34.000 eura, te da kako ta vrijednost prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila, oduzet je i automobil vrijedan oko 45.500 eura

30421 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Uprava carina Srbije
Foto: Uprava carina Srbije

Službenici Uprave carina Srbije saopštili su da su spriječili krijumčarenje devet uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin, koje je strani državljanin (nije navedeno iz koje je zemlje) iz Njemačke htio da prebaci u Crnu Goru.

Iz Uprave carina Srbije je saopšteno da je on, u saradnji sa policijom, zaustavljen na graničnom prelazu Horgoš.

šverc btc
foto: Uprava carina Srbije

Uređaji za proizvodnju kriptovalute bitkoin i 500 uložaka za elektronske cigarete pronađene su u vozilu "'BMW M2"' njemačkih tablica.

šverc btc
foto: Uprava carina Srbije

"Automobilom je upravljao strani državljanin koji se, prema sopstvenoj izjavi, iz Njemačke uputio ka Crnoj Gori, a carinicima na prelazu je potvrdio da nema ništa da prijavi. Međutim, tokom detaljne kontrole otkriveno je da se u prtljažniku nalazi osam uređaja ''S19 Antiminer Bitcoin Miner Machine'', dok je na zadnjem sjedištu otkriven još jedan isti takav uređaj i kutija puna uložaka za elektronske cigarete marke "Elfbar", saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

šverc btc
foto: Uprava carina Srbije

Navode da je vrijednost otkrivene neprijavljene robe procijenjena na oko 34.000 eura, te da kako ta vrijednost prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila, oduzet je i automobil vrijedan oko 45.500 eura.

Bonus video: